Remedii Cicatrizante NATURISTE pentru rani: flori de galbenele, frunze de nuc si muguri de pin.

Top recomandări cele mai bune Cicatrizante NATURISTE care au efect


Rănile de mica amploare sunt normale in urma activităților zilnice pe care le facem fiecare dintre noi.

Așadar va prezentam câteva remedii naturiste cicatrizante naturale pentru rănile de mica amploare, remedii naturiste care ajuta cu adevărat.

1. FLORILE DE ARNICA. Se fac spălături locale si badijonări cu 10-20 gr tinctura de arnica, la care se adaugă 100 ml apa (tinctura de arnica se poate prepara in casa prin macerare, timp de 10 zile, a 20 gr de flori de arnica la 100 ml de alcool).

2. FLORI DE GALBENELE. Bai locale sau cataplasme cu infuzie de galbenele, din 1-2 linguri la cana. Spălături cu 10 gr de tinctura de galbenele la care se adaugă 100 ml de apa.
cicatrizante naturale muguri de pin

3. FLORI DE LEVANTICA. Bai locale cu infuzie de levănțică din o lingura de flori la o cana. Bai in apa cărora s-a adăugat 3-4 gr dintr-un amestec in parți egale de ulei de levănțică si alcool.

4. FLORI DE COADA SORICELULUI. Bai locale sau comprese cu infuzie de coada șoricelului, din 1-3 linguri la cana. Efectul cicatrizant al cozii șoricelului  creste prin adăugarea de tătăneasă.

5. FLORI SI RADACINA DE CIUBOTICA CUCULUI. Cataplasme calde, cu infuzie din flori de ciuboțica cucului, cu 2 lingurițe la cana, sau decoct din rădăcini de ciuboțica cucului cu o lingurita la cana de apa.

6. FRUNZE DE NUC. Unguent din 15 gr de frunze mărunțite, macerate, 7 zile, in 100 ml de ulei, care apoi se tin 3 ore la foc încet, pe baia de apa; se strecoară si se adaugă 15 gr de ceara de albine si se mai tine inca jumătate de ora pe baia de apa, apoi se face omogenizarea.

7.
FRUNZE DE URZICA. Bai locale cu infuzie din 3-4 linguri la cana.

8.
ROSTOPASCA. Unguent de rostopasca, din 30 gr planta maruntita, pana la stadiul de pulbere, 15 gr de lanolina, 15 gr vaselina si 5 picaturi de acid fenic. Se unge rana si se lasa pansamentul 2-3 zile  dupa care se schimba la aceleași intervale, pana la vindecare.

9. SUNATOARE. Cataplasme sau bai locale cu infuzie de sunatoare, din doua linguri de planta la cana.

10. MUGURI DE PLOP. Bai locale cu infuzie din muguri la o cana.

11. MUGURI DE PIN. Bai locale cu infuzie dintr-o lingura de muguri de pin la 1 cana.

12. UNGUENT CU PROPOLIS preparat apicol sau Spray cu Propolis.

Mugurii de pin contin uleiuri volatile cu proprietati antiseptice, antiinflamatorii si expectorante, tanin care reduce durerea si iritatiile, alcool si rezine cu un efect balsamic în tuse, bronsite si alte afectiuni respiratorii. În plus, mugurii sunt bogati în acid ascorbic. Datorita substantelor active pe care le contine, pinul este eficient mai ales în afectiuni respiratorii, renale si în reumatism.


MAI POTI CITI