CHIST Hidatic operat la Constanta prin laparoscopie 3D la Spitalul Judetean de Urgenta.


Stiri medicale. Chistul hidatic este specific Constantei, o zona care se caracterizeaza printr-o frecventa extrem de crescuta a numarului de bolnavi.

Chistul hidatic al ficatului este adesea diagnosticat incidental în timpul unui examen abdominal pentru alta patologie. Semnele clinice apar treptat si o data  cu cresterea in volum a chistului. De asemenea, pacientul poate prezenta un ficat marit dar si o masa palpabila.

Chistul hidatic este o parazitoza care insoteste, de regula, prezenta în arealul respectiv a oilor, ele fiind principala sursa de generare a acestui parazit.

Desigur, la acestea se adauga normele de igiena precare, iar toate acestea fac ca parazitul sa ajunga la om. Parazitul ajuns la om pe cale digestiva se localizeaza cel mai des la nivelul ficatului si se dezvolta în aceasta zona.
operatie laparascopie chist hidatic la constanta

De aici, se produce apoi un fel de saculet, plin cu niste vezicule, ca niste mingiute, dezvoltarea chistului putând sa se realizeze de la dimensiuni de un centimetru si pâna la 10-20 centimetri.

Pana acum, chistul hidatic era abordat clasic si toate celelalte interventii se realizau printr-o incizie, adica se intra în abdomen si de acolo se îndeparta aceasta formatiune.

Acum, exista avantajul ca în Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta sa se poata realiza intreaga procedura chirurgicala si laparoscopic.

Astfel, în loc sa se faca o incizie foarte mare, se fac incizii mici.

Mai mult, de curând Spitalul Judetean Constanta a achizitionat un sistem de laparoscopie 3D, deci cadrele medicale pot avea acum o vizualizare tridimensionala si nu in plan, pentru ca fiecare chirurg are in fata imaginea reala a ceea ce se întâmpla în organismul omului.

De tinut minte! Chistul hidatic este afectiune benigna si se poate vindeca 100% fara complicatii.

Examenul medical periodic, mai  ales la  persoanele expuse la infestare este cheia unui tratament timpuriu si eficace a chistului hidatic.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii