Daca DIETA nu include FIBRE, microbii din intestinul uman ar putea distruge Colonul


Cercetatorii de la Universitatea din Michigan, USA, sunt de parere ca daca regimul alimentar zinlic nu include fibre, microbii care se dezvolta in mod natural in intestinul uman ar putea distruge colonul.

Grupul de oameni de stiinta care s-au ocupat de aceasta cercetare sunt de parere ca bacteriile utile organismului incep sa manance intestinul gazdei daca nu primesc ceea ce au nevoie.

Astfel infometate, bacteriile utile din intestin incep sa consume stratul natural de mucus al intestinelor pe care le erodeaza pana la punctul in care bacteriile periculoase pot infecta peretele colonului.

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au analizat impactul pe care privarea de fibre alimentare il are in cazul soarecilor de laborator, pregatiti special pentru acest studiu.

Subiectii s-au nascut si au crescut fara microbi in intestin si, ulterior, au primit un transplant de 14 bacterii ce traiesc in mod normal in intestinul uman.
o parere medicala fibrele alimentare si bolile colonului

Oamenii de stiinta cunosteau amprenta genetica a fiecarui subiect testat, asa incat au putut urmari activitatea acestora pe tot parcursul studiului.

In acest studiu medical privind relatia dintre fibrele alimentare si bacteriile din intestin s-au folosit soareci gnotobiotici, adica fara germeni, si tehnici genetice avansate pentru a determina ce bacterii au fost prezente si active in organismul acestora in diferite momente si conditii.

Oamenii de stiinta au studiat impactul dietelor pe baza de fibre, precum si al acelora fara fibre si au infectat o parte dintre soarecii de laborator cu o tulpina bacteriana care se comporta asemanator cu infectiile digestive cu Escherichia coli in cazul oamenilor.

Rezultatele studiului de fata au aratat ca stratul de mucus al intestinelor a ramas gros in toate cazurile, insa infectia a afectat pe deplin soarecii care au avut o dieta alcatuita din 15% fibre.

In cazul soarecilor a caror dieta nu continea deloc fibre microbii din intestinele acestora au inceput sa digere mucusul natural al intestinelor.

Similar modului in care amestecul de bacterii a variat, au variat si enzimele din organism, in functie de dieta alimentara urmata, astfel ca privarea de fibre a dus la o productie mai mare de enzime care a dus, mai departe, la degradarea mucusului intestinal.

S-a observat ca stratul de mucus era mult mai subtire, iar inflamatia s-a produs pe o arie mult mai larga, prin comparatie cu soarecii care au avut parte de o dieta bogata in fibre alimentare.

Mai mult chiar! Gaurile create de microbiomul utilizat, in timp ce erodeaza mucusul natural al intestinului, servesc drept o poarta de intrare pentru microorganismele patogene.

Asadar, ganditi-va de mai multe ori atunci cand va alegeti alimentatia zilnica! Lispa fibreleor alimentare din dieta poate avea efecte negative asupra sanatatii.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii