Migrena cronica tratament cu anticorpii anti-CGRP. Durerea cronica de cap o noua abordare terapeutica.


Organizatia Mondiala a Sanatatii a fost de parere ca migrena (cu aura sau fara) se claseaza printre cele douazeci de maladii cele mai invalidante social.

Exista mai multe tipuri de migrene, fiecare cu caracteristicile ei aparte. Migrenele se diferentiaza de alte tipuri de cefalee prin faptul ca acestea apar pe o parte a capului (hemicranie), localizarea dreapta respectiv stanga a acesteia, putand insa varia de la un episod la altul.

Migrenele sunt deseori acompaniate de fotofobie si sensibilitate crescuta la zgomote. Pacientii cu migrena au adesea o istorie familiala de migrene (mai multe cazuri intre rudele de gradul 1 si 2).

O linie de cercetare destul de avansata se bazeaza pe anticorpii anti-CGRP (Calcitonin Gene-Related Polipeptide, peptide asociate cu gena calcitoninei) care vizeaza un neurotransmitator secretat în momentul cefaleei (migrena, dar si pentru nevralgia migrenoasa).
Migrena cronica tratament nou cu anticorpii anti-CGRP

Din moment ce nu a existat nici un progres în tratamentul de baza al migrenei de foarte mult timp, aceasta noua terapie sintita, specifica, in prezent in faza a treia de cercetare (cu speranta unei puneri pe piata în urmatorii 3 — 5 ani), este intr-adevar o noutate medicala care aduce de speranta.

Terapia cu  anticorpii anti-CGRP se prezinta intr-o forma injectabila (o injectie la fiecare 28 de zile), care asigura o buna aderenta la tratament a pacientilor care sufera de migrena.

Mai mult chiar nu exista unul, ci patru anticorpi dezvoltati, care vizeaza doua tinte diferite (CGRP-ul în sine sau receptorul acestuia), ceea ce da speranta de a trata un numar mai mare de suferinzi de migrena.

Bolnavii  cu migrena vizati pana acum de aceste teste au fost fie persoane care au 3 pana la 14 crize pe luna, fie persoane care au dureri de cap 9 pâna la 14 zile pe luna sau persoane afectate de o forma cronica (mai mult de 15 zile pe luna timp de peste trei luni).

Eficienta a fost buna, inclusiv pentru pacientii cu forme severe de migrena, pentru care aceasta era pâna acum destul de redusa.

Pentru 25% dintre pacienti care au participat la studiu, a existat chiar si un raspuns de 100%, ceea ce este un pas importanta pentru elaborarea unei scheme de tratament pentru migrena care sa fie implementata in urmatorii ani.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii