Pacientii care vor rambursarea cheltuielilor NU mai sunt obligati sa depuna confirmarea scrisa.


Stiri medicale. Pacienti asigurati care doresc rambursarea cheltuielilor pentru asistenta medicala nu mai sunt obligati sa depuna confirmarea scrisa din partea furnizorului de servicii medicale din statul membru al Uniunii Europene.

Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea de modificare si completare a HG 304/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind asistenta medicala transfrontaliera, prin care se simplifica procedura de rambursare a contravalorii asistentei medicale derulate intr-un tara membra a Uniunii Europene.

Prin confirmarea scrisa din partea furnizorului de servicii medicale, furnizorul isi exprima pana acum disponibilitatea de a acorda asistenta medicala transfrontaliera in perioada indicata de persoana solicitanta.
rambursare a contravalorii asistentei medicale derulate intr-o tara ue

Cheltuielile de asistenta medicala la care face referire in Hotararea de modificare si completare a HG 304/2014 sunt cele de tipul: PET-CT in regim ambulatoriu, implant sau inlocuire de defibrilator cardiac, endoprotezare articulara tumorala; implant segmentar de coloana, bypass coronarian cu/fara investigatii cardiace invazive, nasterea.

Totodata, prin actul normativ aprobat de Guvernul Ciolos, se elimina obligativitatea depunerii documentului eliberat de punctul national de contact pentru asistenta medicala transfrontaliera din statul membru al Uniunii Europene in care urmeaza sa se acorde asistenta medicala transfrontaliera.

Rambursarea cheltuielilor pentru asistenta medicala dar si medicamente va fi scutita de obligatia depunerii biletului de internare eliberat de catre un cadru medical din Romania, precum si de obligatia prescriptiei medicale.

In plus,  o alta noutate aduse este factul ca incepand cu adoptarea acestui act normativ, traducerea in limba romana a documentelor justificative de catre un traducator autorizat va fi in responsabilitatea casei de asigurari de sanatate si nu a persoanei asigurate, ceea ce cu siguranta simplifica considerabil procedurile.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii