Somnul insuficient si Ora perfecta de somn. Efecte pentru o stare buna de sanatate.


Sa ne facem o parere despre efectele somnului insufiecient si despre ora perfecta de somn. O problema medicala foarte intalnita la persoanele care nu dorm suficient este hipertensiunea arteriala.

Un studiu stiintific a aratat ca barbatii care nu se odihnesc suficient au un risc cu 80% mai crescut de a suferi de hipertensiune arteriala, spre deosebire de ceilalti.

Privarea de somn va afecta capacitatea unei persoane de a face fata provocarilor zilnice, cum ar fi traficul rutier la o ora de varf.

Studiile au demonstrat ca productia hormonilor de stres va creste mai ales la persoanele care sunt suprasolicitate inainte de somn, seara.

Persoanele cate dorm mai putin de 6 ore pe noapte, au un risc mai mare de obezitate, din cauza secretiei ridicate de cortizol,  hormonul stresului.
Somnul insuficient efecte ingrasa

Persoanele afectate au o pofta de mancare mai mare, astfel incat ajung sa le fie foame mai des, sa consume aliemente hipercalorice si sa se îngrase.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca exista o serie de factori care pot duce la cresterea riscului de infarct miocardic, iar privarea de somn este unul dintre acestia.

La persoanele sanatoase care au experimentat un somn insuficient s-a constatat cresterea nivelului de inflamatie asociat cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Pentru a ne pastram o starea mentala si fizica sanatoasa,  trebuie sa ne intoarcem la vechea traditie de a ne pune la somn incepand cu ora 22, altfel vom dezvolta în timp asa-zisa oboseala cronica, stare care ne poate scadea radical performantele în tot ceea ce facem, în general din cauza epuizarii glandelor suprarenale.

Daca vom pastra un program de somn corect, starea noastra de sanatate se va îmbunatati vizibil, vom deveni mult mai energici, ne vom recapata puterea de concentrare si vom reusi mult mai usor ceea ce ne-am propus.

Si nu numai... somnul stimuleaza circulatia sanguina de la nivelul pielii. In plus, in timpul somnului are loc o crestere a numarului celulelor pielii si inlocuirea celor vechi.

Pentru ca pielea sa fie sanataoasa si ridurile sa se estompeze, celulele pielii trebuie sa fie reparate in mod constant, deci culcati-va devreme si dormiti cel putin 8 ore pentru a va pastra frumusetea si sanatatea.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii