Flora bacteriana intestinala CAUZA majora in aparitia bolii Parkinson.


Stiri Medicale. Potrivit unui nou studiu efectuat in Statele Unite, Flora bacteriana intestinala ar putea juca un rol major in aparitia bolii Parkinson,

Studiul demonstreaza ca schimbarile in structura populatiei de bacterii intestinale, si chiar a bacteriilor in sine, contribuie in mod activ la deteriorarea functiilor motorii. Aceasta cercetare medicala dezvaluie faptul ca o boala neurodegenerativa isi poate avea originile in intestine, nu numai in creier, asa cum s-a crezut pana acum

Cercetatorii au descoperit in premiera o legatura biologica intre microbiomul intestinal si boala Parkinson se sustine intr-un comunicat dat publicitatii de autorul principal al studiului, Sarkis Mazmanian de la California Institute of Technology.
Flora bacteriana intestinala CAUZA Principala in aparitia bolii Parkinson

Boala Parkinson este cauzata de acumularea in neuroni a proteinelor alfa-sinucleine (Alpha Syn) anormale, ceea ce cauzeaza efecte toxice in celulele ce elibereaza dopamina, localizate in regiunile din creier care controleaza miscarile.

Pana la 10 milioane de persoane din lumea intreaga sufera din cauza acestei afectiuni, ceea ce o face sa ocupe locul al doilea in topul celor mai des intalnite boli neurodegenerative, dupa Alzheimer.

Bolnavii de Parkinson se confrunta cu simptome debilitante precum tremur, intepenirea muschilor, incetinirea miscarilor si afectarea mersului.

Rezultatele noii cercetari medicale, efectuata pe soareci de laborator, demonstreaza ca flora bacteriana intestinala exacerbeaza simptomele motorii contribuind la crearea unui mediu ce poate favoriza acumularea de proteine alfa-sinucleine.

Descoperirea are implicatii importante in tratamentul contra bolii Parkinson. Aceasta reusita pe care a deschide posibilitati complet noi pentru tratarea pacientilor bolnavi de Parkison.

In cazul multor afectiuni neurologice, tratamentul conventional presupune administrarea unui medicament catre creier.

Insa, daca boala Parkinson este intr-adevar cauzata nu doar de schimbari la nivelul creierului ci si in microbiom, atunci nu va fi nevoie decat de administrarea de medicamente la nivel intestinal, ceea ce e mult mai usor de facut.

Aceast noua descoperire medicala poate duce la creearea de terapii mai sigure, cu mai putine efecte secundare in comparatie cu cele actuale

In prezent, terapiile impotriva Parkinson se concentreaza pe cresterea nivelului de dopamina din creier, insa pot avea efecte secundare grave si uneori isi pierd eficacitatea dupa administrarea indelungata.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii