Medicii sunt de parere ca AducaNumab este un nou medicament pentru Alzheimer care da sperante.


Cresterea treptata a dozei dintr-un medicament experimental (AducaNumab) impotriva bolii Alzheimer, produs de compania Biogen Inc, are ca efect reducerea acumularilor de placi senile si a riscului de edem cerebral, conform rezultatelor unui studiu derulat timp de 12 luni pe un numar mic de pacienti.

Edemul cerebral reprezinta o tulburare a dinamicii vasculotisulare cu acumularea de lichid in spatiile pericelulare si perivasculare, avand ca rezultat marirea de volum a creierului.

Medicamentul Aducanumab a fost testat cu rezultate pozitive pe un grup de 31 de pacienti bolnavi de Alzheimer incipient sau cu forme mai putin severe, care au primit fie doze crescute treptat, fie doze mari fixe si respectiv un placebo.

Aducanumab actioneaza prin îndepartarea placilor cerebrale din beta-amiloid.
Pareri AducaNumab nou medicament pentru Alzheimer

Alte companii farmaceutice au incercat la randul lor sa dezvolte medicamente care sa blocheze acumularile de placi de amiloid, însa nu au reusit sa încetineasca în mod semnificativ declinul cognitiv al pacientilor bolnavi de Alzheimer, iar în unele cazuri au fost semnalate riscuri crescute in mod semnificativ de producere a unor edeme cerebrale.

Esecurile in acest domeniu au ridicat întrebari daca placile de amiloid trebuie sa ramana tintele predilecte pentru tratamentele impotriva acestei boli necrutatoare care afecteaza din ce în ce mai multi oameni care ajung la senectute în conditiile cresterii sperantei de viata.

Placile de amiloid sunt alcatuite din depozite insolubile de beta-amiloid (fragment proteic al unei proteine de dimensiuni mai mari, numita proteina precursoare a amiloidului - PPA, combinat cu parti de neuroni si de celule non-nervoase).

Placile sunt localizate in spatiile dintre celulele nervoase din creier.

Desi mecanismul prin care aceste placi de amiloid intervin in boala Alzheimer nu este clar, multi experti sunt de parere ca ele interfera cu comunicarea normala dintre neuronii de la nivelul creierului si conduc ulterior la moartea celulelor nervoase.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii