Nasterea prin Cezariana periculoasa pentru specia umana sunt de parere medicii din Austria.


Stiri medicale. O cercetare publicata in Proceedings of the National Academy of Sciences arata ca tot mai multe mame au nevoie de o interventie chirurgicala (cezariana) la nasterea unui copil din cauza dimensiunii inguste a pelvisului.

Mai mult chiar echipa austrica de cercetatori este de parere ca utilizarea in mod regulat a operatiei de cezariana are un impact asupra evolutiei umane.

Cercetatorii din Austria sunt de parere ca tendinta este de crestere, dar nu in masura in care nasterile non-chirurgicale vor deveni ceva invechit.

Femeile care au un bazin foarte ingust nu ar fi supravietuit nasterii în urma cu 100 de ani. Acum aceste femei cu pelvisul inguist nasc si si transmit genetic aceasta trasatura la fiicele lor, spune Dr. Philipp Mitteroecker, de la departamentul de biologie teoretica al Universitatii din Viena
Nasterea prin Cezariana periculoasa pentru specia umana

Fara a se asigura o interventie medicala moderna, astfel de probleme de multe ori au fost letale iar acest lucru inseamna, dintr-o perspectiva evolutiva (chiar daca 'sadica'), selectie naturala.

Cazurile medicale in care copilul nu se poate naste natural din cauza dimensiunii pelvisului au crescut de la 30 din 1000 în 1960 la 36 din 1000 de nasteri in momentul actual, estimeaza cercetatorii.

Astfel ca din punct de vedere istoric, aceste gene nu ar fi fost transmise de la mama la copil pentru ca ambii ar fi murit cu siguranta in timpul travaliului.

Cercetatori austrieci au fost intersati sa raspunda in principal la intrebarea: de ce pelvisul uman nu s-a largit de-a lungul anilor.

Capul unui copil uman este mare în comparatie cu alte primate, ceea ce înseamna ca animalele, cum ar fi cimpanzeii, pot na?te relativ u?or.

Cercetatorii au conceput un model matematic, folosind datele de la Organizatia Mondiala a Sanatatii si alte studii mari legate de nasteri si au descoperit forte evolutive opuse.

Una dintre ele este o tendinta catre nou-nascuti mai mari, care sunt mai sanatoasi.

Cu toate acestea, in cazul în care acestia cresc prea mari, ei se blocheaza in timpul travaliului. Acest lucru s-ar fi dovedit dezastruos pentru mama si copil, iar genele lor nu vor fi transmise.

O parte a acestei forte selective – si anume tendinta catre a da nastere la copii mai mici – a disparut din cauza cezarienelor”, a fost concluzia la care au ajuns medicii austrieci.

Studiul insa nu a putut sa aproximeze ce se va intampla pe termen foarte lung. Daca nasterile naturale vor disparea sau natura se va autoajusta inntr-un mod nebanuit.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii