Pareri Esbriet - pirfenidona - medicament compensat pentru pacientii cu fibroza pulmonara idiopatica.

Noutati medicale. Romani bolnavi de fibroza pulmonara idiopatica vor beneficia de tratament cu primul medicament compensat si în tara.

Esbriet (pirfenidona) comercializat de Roche România este un medicament ce se elibereaza numai pe baza unei prescriptii medicale si este destinat exclusiv tratamentului pacientilor adulti care sufera de fibroza pulmonara idiopatica, forma usoara pâna la moderata.

Medicamentul Esbriet este pe lista medicamentelor compensate 100%, asadar gratuit pentru pacienti.

Asigurarea unei calitati a vietii mai bune pentru pacienti si familiile acestora face parte din misiunea si responsabilitatea noastra. De aceea, o parte importanta a activitatii noastre este de a oferi produse pentru arii terapeutice unde exista nevoi medicale neacoperite, precum bolile rare”,a declarat Martine Draullette, General Manager Roche Romania.

Boala pulmonara rara, cu o evolutie fatala, fibroza pulmonara idiopatica provoaca modificari ireversibile la nivelul tesutului pulmonar ceea ce duce, în timp, la insuficienta respiratorie si intr-un final la deces.
forum pareri Pareri Esbriet - pirfenidona fibroza pulmonara

Cauzele care duc la aparitia fibrozei pulmonare idiopatice nu sunt înca pe deplin cunoscute. In acest moment, la nivel international tratamentele disponibile nu sunt menite a vindeca boala, ci doar încetinesc progresia acesteia.

Pacientii bolnavi de fibroza pulmonara idiopatica traiesc în medie 2-5 ani de la momentul diagnosticarii.

Varsta medie la care apare boala este de 70 de ani si aproximativ doua treimi dintre cei afectati sunt fumatori.

In Romania, specialistii sunt de parere ca aproximativ 3.500 de pacienti ar suferi de fibroza pulmonara idiopatica, însa pâna acum doar 140 au fost diagnosticati cu certitudine.

Boala este dificil de diagnosticat în  stadiile incipiente datorita simptomatologiei deseori confundata cu cea a altor boli respiratorii sau cardiace, cum ar fi astmul bronsic, boala pulmonara obstructiva cronica sau insuficienta cardiaca.

Definitorii sunt aspectul radiologic denumit, de obicei, pneumonie interstitiala, si urmatoarele caracteristici: ingrosari interstitiale reticulare subpleurale cu preponderenta bazala; aspect de fagure de miere; si, adesea, bronsiectazii de tractiune.

Medicamentul Esbriet - pirfenidona - lansat în Romania a fost aprobat în Uniunea Europeana în anul 2011 si este destinat exclusiv tratamentului pacien?tilor adulti care sufera de fibroza pulmonara idiopatica, forma usoara pâna la moderata.

In ceea ce priveste eficienta Esbriet, o analiza a datelor din trei studii clinice de faza III a aratat ca, la 1 an de tratament, pirfenidona reduce riscul de deces din cauza bolii cu 68% comparativ cu rezultatele placebo.