Pareri GALVUS 50 mg comprimate pentru diabetul zaharat de tip 2. Informatii Prospect.


Sa ne facem o parere despre Vildagliptinum (Galvus), una din moleculele care fac parte din cele 21 de noi denumiri comune internationale (DCI) introduse pe lista medicamentelor compensate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Conform prospectului GALVUS este indicat în tratamentul diabetului zaharat de tip 2 ca tratament oral dublu, în asociere cu metformina, la pacientii cu control glicemic insuficient în pofida administrarii dozei maxime tolerate de metformina în monoterapie.

Diabetul zaharat de tip 2 (insulino-independent) este o boala endocrina caracterizata prin anomalii metabolice, in special ale metabolismul glucidic.

Vildagliptin, molecula din compoztia Galvus, este membru al clasei de potentatori ai celulelor insulare, si reprezinrta un inhibitor puternic si selectiv al DPP-4.
Pareri Formuri GALVUS 50 mg comprimate diabet

GALVUS este, de asemenea, indicata pentru administrarea în asociere cu insulina (cu sau fara
metformina) cand regimul alimentar si exercitiile fizice nu asigura un control glicemic adecvat.

Ca tratament oral triplu, Galvus 50 mg (NOVARTIS PHARMA GMBH) este indicat în asociere cu o sulfoniluree si metformina când exercitiile fizice împreuna cu tratamentul dual cu aceste medicamente nu asigura un control glicemic adecvat.

Galvus nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani). Siguranta si eficacitatea la copii si adolescenti (cu vârsta sub 18 ani) nu au fost stabilite.

Doze si mod de administrare Galvus 50 mg pentru adulti

Cand se utilizeaza in monoterapie, în asociere cu metformina, în combinatie cu tiazolidindiona, în
combinatie cu metformina si o sulfoniluree sau în combinatie cu insulina (cu sau fara metformina),
doza zilnica recomandata de vildagliptin (Galvus) este de 100 mg, administrata ca o doza de 50 mg dimineata si o doza de 50 mg seara.

Cand se utilizeaza în dubla asociere cu o sulfoniluree, doza recomandata de vildagliptin este de 50 mg administrata o data pe zi dimineata.

La aceasta categorie de pacienti, doza zilnica de vildagliptin de 100 mg nu s-a dovedit mai eficace decât doza de vildagliptin de 50 mg administrata o data pe zi.

Atunci când se utilizeaza în asociere cu o sulfoniluree, poate fi avuta în vedere o doza mai mica de
sulfoniluree pentru a reduce riscul aparitiei hipoglicemiei.

Nu se recomanda administrare de doze mai mari de 100 mg de Galvus.

Galvus 50 mg nu este un substitut al insulinei la pacientii dependenti de insulina. Galvus nu trebuie utilizat la pacienti cu diabet zaharat de tip 1 sau pentru tratamentul cetoacidozei diabetice.

Ca si efecte adverse s-au raportat rare cazuri de disfuctie hepatica (inclusiv hepatita). In aceste cazuri, pacientii au fost, în general, asimptomatici, fara sechele clinice si functia hepatica a revenit la normal dupa întreruperea tratamentului.

S-au raportat cazuri rare de edem angioneurotic pentru vildagliptin, într-un procent similar cu
medicamentele de control.

S-a raportat un procent mai mare de cazuri atunci când vildagliptinul s-a administrat în asociere cu un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitor ECA).

Unii pacienti au avut urmatoarele reactii adverse când au utilizat numai Galvus:
  • Frecvente: ameteala
  • Mai putin frecvente: durere de cap, constipatie, umflarea mâinilor, gleznelor si picioarelor (edem), dureri ale articulatiilor, valoare mica a glucozei sanguine (glicemie scazuta)
  • Foarte rare: durere în gat, nas înfundat, febra
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

GLAVUS 50 mg parere generala extrasa din media comentariilor de pe forumurile si grupurile monitorizate de MedicaloNet:

1. Pareri Pro - 3,2
2. Pareri Contra- 1,4

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii