Pareri Medicina ortomoleculara. Vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizii si acizii grasi.


Ca sa ne facem o parere obiectiva despre medicina ortomoleculara trebuie sa vedem care este definitia sa. 

"Ortomolecular" – tradus mot-a-mot inseamna "molecula corecta", iar termenii de „substanta vitala corecta" au fost popularizati de bio-chimistul american prof. Dr. Linus Pauling (1901 – 1994).

Linus Pauling este laureat al Premiului Nobel pentru chimie (1954) si al Premiului Nobel pentru pace (1962).

Acesta a formulat inca din anul 1968 urmatorul principiu de baza: "Medicina ortomoleculara serveste mentinerii unei bune stari de sanatate si tratarii bolilor prin modificarea concentratiilor substantelor din organism, care in mod normal ar trebui sa fie prezente in corp si care sunt necesare starii de sanatate".
Pareri Medicina ortomoleculara Tratement cu Vitamine, minerale, oligoelemente

Conform acestuia, fiecare fiinta umana este indemnata sa consume regulat si echilibrat substante microvitale (vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizii si acizii grasi), in cantitati corespunzatoare, substante care ar trebui sa se regaseasca in celulele organismului.

Numai asa poate fi asigurat un metabolism fara probleme si o functionare optima a organismului uman.

Astfel, principiul de baza al medicinii ortomoleculare, pe langa prevenirea bolilor este stabilirea microsubstantelor vitale necesare pentru tratarea diverselor afectiuni cu care se confrunta oamenii.

Pe termen lung, deficitul de substante vitale din organism creeaza bazele unor boli severe cum ar fi arterioscleroza, diabetul, cancerul, osteoporoza si reumatismul.

Din multimea de substante vitale necesare, unele sunt necesare organismului in cantitati foarte mici –asa numitele oligoelemente.

Acestea sunt cunoscute si sub denumirea de micro-substante vitale si joaca roluri vitale in fiecare celula a organismului uman.

Vitaminele, mineralele, oligoelementele, aminoacizii si acizii grasi trebuie consumate de organismul uman in mod regulat si in cantitati suficiente, odata cu hrana, deoarece sunt elemente pe care nu le poate produce singur.

Lipsa anumitor substante vitale esentiale poate limita performanta organismului: simptome nespecifice cum ar fi moleseala, predispozitia la infectii, tulburari de concentrare si iritare pot aparea fara a fi explicabile.

Chiar daca teoria este fara cusur, exista si parerea potrivit careia anumite afectiuni s-ar datora intr-adevar unei alimentatii nesanatoase si a deficitului de substante vitale, si posibilitate de tratare a afectiunilor prin asigurarea unei cantitati suficiente de vitamine si minerale, este criticata de anumite voci.

Asadar Medicina ortomoleculara este in acest moment o terapie alternativa pentru eficienta careia nu exista in prezent dovezi stiintifice bine documentate.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii