Sfaturi ale nutritionistilor pentru masa de Revelion si Craciun.


Iată care sunt recomandarile nutriţioniştilor pentru a avea o bună dispoziţie si o stare de sanatate buna în timpul sărbătorilor şi a lupta împotriva tristeţii care îşi face uneori simţită prezenţa în special în perioada Crăciunului si a Revelionului.

In primul rand nutritionistii sunt de parere ca trebuie să mărim doza de vitamina D. Vitamina D joacă un rol foarte important în reglarea dispoziţiei generale şi poate chiar să contribuie la combaterea depresiei şi a anxietăţii.

Dacă avem parte mai puţin de lumina soarelui în această perioadă, nutriţioniştii recomandă suplimentarea dietei cu alimente care conţin vitamina D. 

Sfaturi nutritionisti meniuri masa de Revelion si Craciun
Peştele gras, gălbenuşurile de ou, untul clarifiat (specific bucătăriei indiene) şi brânza sunt toate surse bune de vitamina D.

Dacă nu reuşim să măncăm nimic înainte de petrecerea de Crăciun sau de Revelion de la birou, este bine să ne orientăm când ajungem lângă platouri către alimentele crude precum crudităţile, sashimi sau tartar de ton. 

Aceste alimente bogate în proteine şi fibră ne vor ţine sătui mai mult timp şi ne vor face să nu dăm iama în dulciuri când se va servi desertul. 

Indiferent ce facem, recomandă nutriţioniştii, este foarte bine să evităm zahărul, întrucât dacă suntem deja stresaţi zaharul va inhiba capacitatea corpului de a se relaxa şi a se reface.

Deasemena sfatul nutriţioniştilor este ca, dacă putem, să evităm alcoolul. Acesta provoacă o inflamare - pe care ar trebui să încercăm să o diminuăm dacă ne simţim stresaţi sau anxioşi - şi cu cât bem mai mult cu atât este mai probabil să facem alegeri alimentare pe care le vom regreta dimineaţa. 

Alcoolul este stiut ca este un factor care amplifică depresia, aşa că dacă ne simţim deprimaţi sau copleşiţi este puţin probabil să ne facă să se simţim mai bine. 

Potrivit nutritionistilor, vodca, tequila şi ginul este mai puţin probabil să provoace o inflamare decât whisky-ul sau scotch-ul.

Si nu in ultimul rand trebuie să creştem aportul de grăsimi sănătoase. Acizii graşi Omega 3 sunt necesari pentru funcţionarea optimă a creierului şi faptul că nu avem parte de o cantitate suficientă din aceste grăsimi sănătoase poate avea un impact negativ asupra sănătăţii noastre mintale şi duce la schimbări de dispoziţie bruşte şi depresie. 

Pentru a combate acest lucru nutriţioniştii sunt de parerea ca trebuie sa creştem aportul zilnic de grăsimi sănătoase, încercand să servim cel puţin trei porţii de nuci, peşte (somon, macrou, hering, sardine sau păstrăv), alge sau avocado.

Asta fiind spuse, sa aveti parte de Sarbatori fericite!

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii