Copiii sub 5 ani pot muri daca parintii nu le taie mancarea in bucati mici.


Noutati medicale. Copiii cu varsta sub 5 ani se pot ineca (cu consecinte uneori fatale) atunci cand mananca struguri sau alte alimente cu forme similare, iar parintii ar trebui sa le taie în jumatate sau sferturi pentru a reduce acest risc, atrage in mod serios atentia in mod serios o echipa medicii scotieni.

Medicii noteaza recent in jurnalul "Archives of Disease in Childhood" ca autoritatile din domeniul sanitar ar trebui sa faca eforturi mai mari pentru raspandirea acestui mesaj atentionare.

"Acest mesaj este difuzat continuu, însa se pare ca nu prinde la public", sustine Jamie Cooper, autorul studiului si consultant în medicina de urgenta la Aberdeen Royal Infirmary din Scotia.

"De-a lungul anilor, am asistat la mai multe astfel de cazuri în care copiii s-au înecat (cu mancare) si au murit, o experienta foarte traumatizanta pentru familii", a mai adaugat acesta.
Copiii cu varsta sub 5 ani se pot ineca struguri sau alte alimente cu forme similare

În SUA, peste 2.100 de copii au murit din aceasta cauza între anii 1999 si 2013, potrivit Academiei Americane de Pediatrie, iar strugurii au fost a treia cea mai comuna cauza de inecare cu mancare, dupa hot-dog si bomboane.

Oamenii nu inteleg ca unele alimente obisnuite si populare prezinta un risc de inecare pentru copiii mici din cauza faptului ca au marimea, forma si textura ideale pentru a ramane blocate în caile aeriene.

Specialistii pediatrii au sugerat introducerea pe ambalajele si etichetele unor alimente precum strugurii si rosiile cherry a unor avertismente referitoare la pericolul de înec.

Se doreste transmiterea un mesaj clar, ca aceste alimente sunt sanatoase si reprezinta gustari excelente pentru copii insa, acestea prezinta un grad mai mare de periculozitate în comparatie cu alte alimente, iar parintii ar trebui sa cunoasca acest lucru.

În SUA si în Uniunea Europeana exista prevederi referitoare la riscul de inec din cauza unor componente din jucarii si din alte produse destinate copiilor.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.