DETOXIFIEREA cu apa un mit nesustinut Stiintific si o procedura Periculoasa pentru sanatate.


Informatii medicale. Detoxifierea nu este o cura de slabire, nu este un stil de viata, nu putem manca asa în fiecare zi si atentie, nu este un tratament pentru foarte multe mici probleme începând de la constipatie si pana la colesterol.

Detoxifierea a devenit o moda si de multe ori ca si postul îl confundam si îl folosim ca instrument pentru a obtine alte rezultate.

Una dintre metodele cele mai cunoscute pentru regimul de detoxifiere este consumul de apa – in unele cazuri fiind recomandat consumul a 60 de litri.

Detoxifierea organismului cu apa este mai mult decat periculoasa pentru organism si suficienta pentru a provoca hiponatremie – un nivel foarte scazut de sodiu in sange.

Organismul uman si-a dezvoltat de-a lungul timpului mecanisme complicate pentru a mentine electroliti, apa si alte substante in sange, in cantitati adecvate.
DETOXIFIEREA cu apa periculoasa pentru sanatate

Oamenii obisnuiesc sa consume apa atunci cand corpul are nevoie, fiind semnalat prin senzatia de sete, iar rinichii pot retine urina pe un interval lung de timp pentru a mentine electrolitii intr-un interval optim.

Este nevoie de efort pentru a coplesi acest sistem intr-un organism sanatos.

Merita adaugat ca ideea conform careia am putea face ceva mai bun decat evolutia a ajutat corpul sa evolueze pentru a indeplini pentru a gestiona fluidele si substantele existente in corp este naiva.

Pentru un om sanatos, corpul stie si transmite semnale atunci cand are nevoie sa fie hidratat, hranit si suspus repausului.

Daca incercam sa fortam setea prin administrarea unui aport de lichide, organismul se poate ajusta – caz in care vom merge la toaleta mai des – dar aceste mecanisme au limitele lor.

Exista o cantitate minima de electroliti care pot fi eliminati prin urina. 

Asa incat, daca bem prea multa apa, putem coplesi capacitatea rinichilor pentru a mentine o concentratie suficienta de electroliti, asa cum este cazul de mai sus cu sodiul, caz in care se poate ajunge la hiponatremia.

Hiponatremia este definita ca o scadere a Na seric < 136 mEq/l. HipoNa poate fi clasificata în: forma hipovolemica, depletitionala (întâlnita în varsaturi, diaree, arsuri sau exces de diuretice) sau dilutionala, hipotonica, în care apa este retinuta în exces.

Formele severe de hiponatremie  sunt asociate cu rate crescute de morbiditate si mortalitate si chiar hiponatremia usoara are consecinte mai drastice atunci când complica diverse afectiuni, cum ar fi insuficienta cardiaca.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii