Noutati medicale. Somnul la pranz SANATOS pentru adultii in varsta.


Stiri medicale. Odihna de o ora la pranz poate oferi un impuls mintal pentru adultii in varsta, sugereaza un nou studiu efectuat de un grup de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania.

Somnul in timpul zilei a fost asociat cu imbunatatirea memoriei precum si a capacitatii de a gandi mai clar, informeaza site-ul medical www.webmd.com.

Cele mai multe dintre cercetari au dovedit ca somnul de scurta durata, dupa-amiaza, poate fi cel mai bun mod de a combate somnolenta, de a imbunatati performanta la locul de munca si de a depasi oboseala care se instaleaza in a doua parte a zilei, dupa pranz.

Studiul medical a inclus in cercetare analizele medicale a 3.000 de adulti in varsta de 65 de ani.
Noutati medicale. Somnul la pranz SANATOS pentru persoanele batrane

Cercetatorii au analizat obiceiurile legate de odihna pe timp de noapte in randul participantilor, precum si daca acestia obisnuiau sa doarma la pranz, pentru a determina daca odihna din timpul zilei are un efect benefic asupra sanatatii lor mintale.

Aproape 60% dintre persoanele participante obisnuiau ca dupa masa de pranz sa se odihneasca. Durata somnului de pranz a variat de la 30 de minute la o ora.

Participantii la studiul care au dormit cu regularitate o ora la pranz au avut rezultate mai bune la testele neuropsihologice, prin comparatie cu cei care obisnuiau sa doarma mai putin, detasandu-se semnificativ ca rezultat de cei care nu obisnuiau sa doarma deloc pe durata zilei.

In randul celor din urma, abilitatile mentale au fost pana la de 6 ori mai slabe prin comparatie cu persoanele care se odihneau la pranz in fiecare zi, arata datele studiului publicat recent in revista de medicala “Journal of the American Geriatrics Society.”

Fie ca dormi sau nu dupa-amiaza, un lucru este cert. Cercetatorii au ajuns si anterior la concluzia ca un somn de "dupa-amiaza" este cel mai odihnitor atunci cand se intampla la aproximativ opt ore de la trezire.

Asadar, daca te trezesti la opt dimineata, somnul tau de dupa-amiaza nu ar trebui sa inceapa mai devreme de ora patru.

Totusi, a dormi suficient in mod regulat este cel mai bun mod de a avea o stare generala de sanatate si de a mentine atentia si concentrarea la cote ridicate.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii