Păreri CAFFETIN cefalee, migrenă, durere dentară. Informații Prospect compoziție, contraindicații.

CAFFETIN, parerea generala extrasa din media comentariilor de pe forumurile si grupurile monitorizate cu topicuri despre antiinflamatoare bune cu efecte adverse mici:

1. Pareri Pozitive - 0,71

2. Pareri Negative- 0,54

3. Păreri Neutre- 0,51

Ce este si pentru ce se utilizează Caffetin


Conform prospectului CAFFETIN este indicat pentru tratamentul durerii de intensitate slaba, moderata: cefalee, migrena, durere dentara, durere menstruala, durere postoperatorie, mialgie si artralgie.

Principalul avantaj Caffetin este ca acesta are actiune rapida, actionand in 15 minute de la inghitire.

Compozitie CAFFETIN:


Un comprimat contine: paracetamol 250 mg, propifenazona 210 mg, cafeina 50 mg, fosfat de codeina 10 mg si excipienti.
Pareri CAFFETIN comprimate opinii forumuri

Propifenazona este un antipiretic prin mecanism central, analgezic, antispastic miotrop. Codeina Fosfat este un medicament care actioneaza împotriva tusei, a durerii de intensitate medie si a diareii.

Contraindicatii CAFFETIN:


Hipersensibilitate la propifenazona, paracetamol, cafeina si codeina, insuficienta hepatocelulara, hepatita virala, insuficienta renala severa, insuficienta respiratorie, agranulocitoza, alcolism, copii cu varsta sub 12 ani, sarcina si alaptare.

Este contraindicata asocierea medicamentului CAFFETIN cu agonisti-antagonisti morfinici (buprenorfina, nalbufina si pentazocina), datorita diminuarii efectului analgezic al codeinei prin blocarea competitiva a receptorilor.

Nu se recomanda administrarea CAFFETIN concomitenta cu alcool etilic si alte deprimante ale sistemului nervos central (antitusive morfinice, antidepresive sedative, antihistaminice H1 cu efect sedativ, barbiturice, anxiolitice, hipnotice, neuroleptice, clonidina si substante inrudite), datorita cresterii efectului deprimant central.

Mod de administrare CAFFETIN:

  • Adulti: doza uzuala este de 1-2 la nevoie, nedepasindu-se 3 comprimate de CAFFETIN pe zi.
  • Adolescentii cu varste intre 12 si 18 ani: un comprimat de CAFFETIN la nevoie de maxim 3 ori pe zi.

Datorita lipsei studiilor adecvate si controlate, administrarea medicamentului CAFFETIN este contraindicata în timpul sarcinii si alaptarii.


MAI POTI CITI