Pareri Crioterapia: contraindicata bolnavilor de anemie, cancer si diabet zaharat.


Stiri medicale. Pentru a ne face o parere despre eficienta Crioterapiei, este important sa intelegem ce se intampla atunci cand o persoana este supusa unei accidentari, ce se manifesta cu durere si inflamatie.

Vasele de sange din jurul tesutului afectat, isi sporesc activitatea pentru a aduce substante nutritive incat sa sporeasca procesul natural de vindecare.

Acest flux sanguin crescut poate genera leziuni extinse tesuturilor din jurul celui afectat direct, de aici edem si durere.

Spre exemplu, in cele mai frecvente accidentari, entorse sau luxatii, ligamentele se intind sau se rup  iar ca prim efect apare durerea urmata de tumefierea locala, cele doua efecte imediate interfereaza cu procesul de recuperare si de aceea Crioterapia este indicatie de electie pentru a obtine vasoconstrictie locala prevenind astfel eficient tumefierea.
Pareri Crioterapie estetica si medicala

Crioterapia este total contraindicata la persoanele cu suferinte precum anemie, cancer, suferinte cutanate provocate de rece, tulburari de sensibilitate la factori termici, nu este recomandata la persoanele ce au probleme cu circulatia sanguina periferica, in special la cei ce sufera de diabet zaharat.

Crioterapia reprezinta o metoda de tratament foarte accesibila, ai nevoie doar de o punga cu gheata sau un bulgare de zapada pentru a reduce inflamatia si gradul durerii in cazul unor mici accidentari.

Pentru interventii mai specifice si mai complicate, in cazul unor leziuni mai grave este recomandat sa consultati un specialist, unde mediul de aplicare al criogeniei este controlat si sunt utilizate o serie de aparate medicale, special concepute si respectarea unui protocol personalizat in functie de diagnostic.

Din punct de vedere al procedurii medicale, Crioterapia presupune aplicarea la nivelul tegumentelor a unor temperaturi apropiate de 0 g C, scopul fiind scaderea temperaturii pe o regiune bine localizata si in nici un caz o scadere generalizata care ar produce hipotermie.

Aplicarea poate fi realizata cu ajutorul aerului rece; gheata; comprese cu gel; imersie partiala, folosita cu precadere de catre sportivi; aparatura medicala ce poate combina si beneficiile ultrasunetelor (Crio-ultrasunet), laser sau compusi chimici precum kelen folosit prin pulverizare pentru leziuni acute, procedura des intalnita in timpul competitiilor sportive (meciuri de fotbal).

Se aplica pentru o perioada scurta de timp de pana la 5 minute sau pentru timp indelungat in functie de diagnosticul afectiunilor tratate cat si in functie de obiectivele urmarite si astfel poate ajunge pana la 30 de minute.

Pentru a preveni leziuni tegumentare, procedurile sunt oprite in momentul in care pacientul resimte o senzatie de amortire la nivelul pielii si pot duce pana la degeraturi locale sau chiar leziuni ale nervilor.

Este foarte important ca aceste proceduri sa fie executate in urma unui consult de specialitate care sa puna un diagnostic si sa stabileasca un protocol de recuperare individualizat in conformitate cu acest diagnostic.

Efectele benefice ale Crioterapiei:
  • Scade metabolismul local 
  • Vasoconstrictie urmata de vasodilatatie de lunga durata 
  • Diminuarea edemului 
  • Relaxarea musculaturii 
  • Diminuarea durerii si a inflamatiei 
  • Reduce riscul sangerarilor postoperatorii 
  • Amelioreaza redoarea articulara
Rezumand, Crioterapia este recomandata in traumatologie si ortopedie pentru a scadea nivelul durerilor in timpul sedintelor de kinetoterapie, este recomandata in afectiunile neurologice ce au ca prim efect spasticitate crescuta si mai este recomandata si in afectiunile reumatologice precum artroze, tendinite, bursite, dureri ale coloanei vertebrale.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii