Stiri medicale. ASTMUL si consumul de carne procesata. Mezelurile agraveaza astmul.


Noutati medicale. Cercetatorii din Franta sunt de parere ca deseori consumul unei cantităţi semnificative de produse din carne procesată, precum mezelurile, poate fi asociat fara a gresi cu agravarea simptomelor în cazul persoanelor diagnosticate cu astm.

Produsele din carne procesată sunt conservate şi au în compoziţia lor arome, ca şi o combinaţie de sare, nitraţi, nitriţi şi zahăr. Exemple de astfel de produse includ şunca, slănina, prosciutto, carnea conservată de vită, pastrama si carnaţii.

Dr. Zhen Li din cadrul INSERM (Institutul naţional francez pentru sanatate si cercetare) si Spitalul Paul Brousse din Villejuif, Franţa este de parere ca alimentatia bazata pe carne procesata, un aliment obişnuit în ţările industrializate, a fost asociat cu multe boli cronice, precum cancerul de plămâni şi bronhopneumopatia cronică obstructivă, însă legătura sa cu astmul rămane inca neclara
Stiri medicale Mezelurile agraveaza astmul

Cercetarea medicala publicată în "Thorax" a fost efectuată pe date prelevate de la 971 de adulţi din cinci oraşe franceze care au răspuns unor întrebări legate de dietă, greutate şi simptome ale astmului, în perioada 2003 - 2007.

În medie, aceştia consumau 2,5 porţii de carne procesată pe săptămana.

Peste 40% dintre participanţi au declarat că au manifestat simptome de astm (dificultate in respiraţie, senzaţie de greutate în piept si lipsa de aer), iar aproximativ 50% au spus că nu au fumat niciodată.

In cadrul unei evaluări ulterioare, efectuată în perioada 2011 - 2013, s-a observat că în cazul a circa jumătate dintre participanţi nu se observa nici o schimbare în privinţa incidenţei simptomelor de astm, peste un sfert declarând că acestea s-au diminuat şi circa 20% că s-au înrăutăţit.

După ce au fost luaţi în calcul factori precum fumatul, nivelul de activitate fizică, vârsta, obiceiurile alimentare şi gradul de educaţie, oamenii de ştiinţă concluzionat că subiecţii care au consumat cea mai mare cantitate de produse din carne procesată (patru sau mai multe porţii pe săptămână) aveau un risc de 76% mai mare de agravare a simptomelor în comparaţie cu persoanele care au mâncat mai puţin (sub o porţie pe săptămână).

Circa 35% dintre participanţi la studiul legat de astm si consumul de mezeluri erau supraponderali, iar aproximativ 10% erau obezi.

"Descoperirea noastră, coroborată cu altele realizate anterior, sugerează că pacienţii cu astm ar putea beneficia de pe urma unui program multi-intervenţional", a declarat Li.

Acest lucru inseamnă că, pe viitor, ca pe langă medicamente, controlul greutatii şi schimbările efectuate in dieta, precum micsorarea cantităţii de produse din carne procesata (mezeluri), i-ar putea ajuta în ceea ce priveşte simptomele de astm.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii