Stiri medicale: PELINITA eficienta in tratarea tuberculozei (TBC).


Noutati medicale. Un medicament pe baza de plantei Pelinita, descoperit de oamenii de stiinta chinezi si utilizat in mod eficient in trecut pentru tratarea malariei, ar putea ajuta la tratarea tuberculozei si la incetinirea evolutiei rezistentei organismului uman la medicamentele recomandate ca tratament.

Un nou studiu, realizat de cercetatorii de la Universitatea  Michigan State si publicat recent in jurnalul medical “Nature Chemical Biology”, arata ca vechiul remediu pe baza plantei Artemisia annua (Pelinita sau pelin dulce) reuseste sa opreasca bacteriile cauzatoare de TBC sa intre in stare latenta – stadiul bolii care face utilizarea antibioticelor sa devina ineficienta

Substanta activa a Pelinitei se numeste artemisinina. Prima data a fost izolata in anul 1972, de catre savantii chinezi, care au utilizat-o pentru tratamentul malariei in timpul Razboiului din Vietnam.
PELINITA sau Pelinul Dulce eficient in tratarea tuberculozei

Artemisinina este un antimalaric recunoscut, fiind eficienta in lupta impotriva tulpinilor de Plasmodium sp cu rezistenta medicamentoasa.

Cand bacteriile TBC se afla in stare latenta, acestea devin extrem de tolerante la substantele active din antibiotice.

Blocarea latentei face ca bacteriile TBC sa fie mai sensibile la aceste medicamente si, prin urmare, duce la scurtarea timpilor de tratament.


Mycobacterium tuberculosis – bacteria care cauzeaza tuberculoza – are nevoie de oxigen pentru a prospera in organismul uman. Sistemul imunitar infomereaza aceasta bacterie de oxigen pentru a controla infectia.

Bacteriile TBC pot ramane inactive timp de zeci de ani in organismul uman si in cazul in care sistemul imunitar este slabit, acestea se pot activa si raspandi.

Fie ca este vorba despre bacteriile inactive sau cele active, tratamentul TBC poate dura pana la sase luni si acesta este unul dntre principalele motive pentru care boala este foarte dificil de tinut sub control.

Studiul medical de fata poate fi cheia scurtarii tratamentului TBC, deoarece aceasta poate curata organismul de bacteriile Mycobacterium tuberculosis aflate in stare latenta, adauga autorul.

Acest lucru ar duce la imbunatatirea rezultatelor in randul bolnavilor si la incetinirea evolutiei bacteriilor TBC rezistente la tratamentul medicamentos.

Dupa realizarea testelor de screening a 540 de mii de compusi diferiti, Abramovitch si grupul sau de cercetatori au mai gasit alti cinci inhibitori chimici care tintesc senzorul nivelului de oxigen al bacteriilor TBC in diferite moduri, asa incat studiul medical de fata se arata foarte eficient in dezvotarea de noi tratamente pentru tuberculoza.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii