BIONETTE pareri Dispozitiv electronic pentru tratarea RINITEI alergice.

Sa ne facem o parere despre BioNette, un dispozitiv electronic medical, care trateaza simptomele rinitei alergice utilizand lumina rosie de banda îngusta si joasa energie.

Conform manualului de utilizare prin simpla introducere in nari, simultan, a doua sonde emitatoare de lumina, BioNette reduce substantial simptomele febrei fânului, cum ar fi stranutul în salve, mâncarimile, secretiile nazale apoase, durerile de cap si lacrimarile abundente.

Principalii factori ai rinitei alergice de toamna sunt polenul, sporii de mucegai si acarienii din praf.

La copii, rinita alergica reprezinta unul dintre factorii care cauzeaza infectia urechii medii (otita medie) si provoaca durere, febra si secretie in urechea medie.

La persoanele cu rinita alergica poate aparea si eczema sau dermatita (inflamarea pielii - pielea se umfla, inroseste si provoaca mancarimi).
pareri bionette lumina rosie rinita alergica

De asemenea rinita alergica poate cauza somnolenta, oboseala, iritabilitate, simptome care ne pot afecta activitatea zilnica si calitatea vietii.

Expunerea la toti acesti alergeni este greu de evitat complet iar medicamentele nu trateaza alergiile ci doar atenueaza severitatea simptomelor, multe dintre ele avand si efecte adverse precum decongestionantele nazale tip picaturi, spray sau comprimate.

O alta optiune de tratament pentru cazurile mai grave o reprezinta imunoterapia specifica (desensibilizare) care poate fi efectuata doar sub indrumarea unui medic specialist.

Pe langa optiunile obisnuite de tratament, numeroase studii clinice efectuate în ultimii ani au demonstrat ca terapia cu radiatii luminoase (fototerapia) este o metoda eficienta de ameliorare a simptomelor rinitei alergice, fara efecte secundare, cu eficacitate si siguranta dovedite stiintific.

BIONETTE este primul dispozitiv pentru tratamentul rinitei alergice prin radiatie luminoasa (fototerapie) care utilizeaza lumina rosie de banda ingusta si joasa energie.

Bionette este un dispozitiv de buzunar care emite lumina rosie vizibila avand lungimea de unda de 630 nm.

Lumina rosie are un efect “antihistaminic like” asupra celulelor care elibereaza histamina reducand astfel inflamatia.

Pe langa reducerea radicalilor liberi de oxigen, lumina rosie de banda ingusta afecteaza mobilitatea ionilor de Ca prin actiunea asupra enzimei CAMKK2 = kinaza proteica 2 dependenta de calciu/calmodulina.

Deoarece simptomele alergice sunt puternic legate de formarea radicalilor liberi de oxigen si de Ca2+, atunci se explica actiunea antialergica a luminii rosii de banda ingusta in tratamentul RA.

BIONETTE este alcatuit dintr-un modul de control si 2 sonde diodice emitatoare de lumina rosie pentru utilizare intranazala.

Tratamentul cu BioNette este autoadministrat de catre pacient de 3 ori pe zi in sedinte cu durata de 4,5 minute, timp de 2 saptamani.

BioNette - Dispozitiv electronic pentru tratarea rinitei alergice pret 240 lei.

Parerea noastra, dat fiind datele disponibile, este ca fototerapia poate fi utila in controlul simptomelor alergice, deci Bionette va poate ajuta in mod eficient in "lupta" cu rinita alergica.

MAI POTI CITI