Consumul de CEAI scade riscul de dementa la pacientii cu Alzheimer .


Stiri medicale. Conform statisticilor OMS, un numar de aproximativ 47,5 milioane de persoane se confruntă cu demența la nivel global, iar aproximativ 7,7 milioane de noi cazuri apar în fiecare an.

Estimările Organizatiei Mondiale a Sanatatii sunt sumbre și arată că până în 2050, numărul persoanelor cu dementa va ajunge pană la 135,5 milioane.

Rezultatele unui studiu realizat de o echipă de cercetători chinezi si publicat in publicat in The Journal of Nutrition, Health & Aging ar putea avea implicații mari pentru prevenirea acestei afecțiuni și pentru amânarea declinului cognitiv care apare la vârsta a treia.

Conform acestui studiu, un consum frecvent de ceai ar scădea riscul de declin cognitiv, mai ales la persoanele care au o predispoziție genetică spre boala Alzheimer.

Pentru că studiile anterioare au arătat că ceaiul are numeroase beneficii pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de antioxidanți (printre rezultate se numără și o asociere între consumul de ceai verde și funcționarea mai bună a memoriei), cercetătorii de la Departamentul de Psihologie Medicală din cadrul Universității din Singapore și-au propus să determine in ce masura consumul de ceai ar influența declinul cognitiv si implicit riscul de dementa.
consumul de ceai verde negru oolong scade riscul de dementa

În perioada 2003-2005, autorii studiului au strans informații privind consumul de ceai a 957 de participanți cu varsta peste 55 de ani – cât de mult ceai consumă în general, cu ce frecvență și ce tipuri. 

Apoi, la fiecare 2 ani până în 2010, participanților li s-au evaluat funcțiile cognitive. În această perioadă, 72 dintre participanți au fost diagnosticați cu tulburări neurocognitive.

S-a observat că cei care au consumat cantitatea cea mai mare de ceai în mod frecvent aveau un risc cu aproximativ 50% mai mic de declin cognitiv, comparativ cu cei care consumau rar ceai verde, negru sau oolong.

În plus, la cei cu gena APOE e4 (asociată cu un risc crescut de Alzheimer) și care beau frecvent ceai, riscul de declin cognitiv era cu 86% mai scăzut.

Dintre tipurile de ceai, cele mai eficiente in scaderea riscului de dementa s-au dovedit a fi ceaiul verde, ceaiul negru și ceaiul oolong

Se presupune că acțiunile antiinflamatorii, antioxidante și alte proprietăți bioactive ar proteja împotriva degenerării vasculare și neuronale.

Ceaiul Oolong nu este un ceai negru, el aflandu-se undeva intre “ceaiurile negre” si cele “verzi”. Ceaiul oolong contine acei antioxidanti denumiti polifenoli, insa pe langa acestia mai contine si vitamine si minerale precum vitamina A, calciu, potasiu, seleniu, fluor, magneziu si fosfor. 

Ceaiul Oolong contine catechine si cofeina, care isi combina calitatile pentru a combate efectele radicalilor liberi,

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii