Pareri medicale: Evolocumab si Inclisiran mai eficiente decat Statinele in scaderea colesterolului LDL.


Doua medicamente injectabile diferite pot scadea nivelul de colesterol mult mai eficient decat STATINELE, in mod potential aceste 2 noi medicamente ar preveni atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale viitoare.

Cu toate acestea, unii cardiologi se intreba daca aceste medicamente scumpe, unul dintre acestea costa aproximativ 14.000$ pe an, sunt atat de eficeinte pentru a plati de bani în plus pentru tratament.

De fapt, unii cardiologi au declarat ca medicamentele Evolocumab si Inclisiran ar trebui sa fie prescrise numai pentru pacientii care prezinta cele mai mari riscuri cardiace.

Evolocumab (Repatha) si Inclisiran, actioneaza prin activarea PCSK9, o enzima care controleaxa capacitatea ficatului de a elimina "rau", LDL colesterol din sange.

Rezultatele studiilor clinice au aratat ca Evolocumab a fost legat de o reducere de 15 la suta a riscului de evenimente cardiace majore la pacienții care luau deja statine din cauza bolilor de inima.
Pareri medicale Evolocumab si Inclisiran  scaderea colesterolului LDL

Aceste evenimente includ moartea subită cardiacă, infarct miocardic, accident vascular cerebral, spitalizare pentru angină pectorală, sau o intervenție chirurgicală pentru a redeschide o artera blocata.

Evolocumab a fost asociat cu un risc de 20% mai redus de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau moarte subita, a spus Dr. Marc Sabatine de la Spitalul Brigham din Boston.

"La pacienții cu boli de inima care urmeaza deja un tratament cu statine, stim acum ca adaugarea de evolocumab in schema terapeutica reduce riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral pe viitor.", a spus Sabatine.

Din păcate, Evolocumab nu a redus riscul global de deces, sau riscul de a muri de o afectiune cardiaca, a remarcat dr Gregg Stone, director de cercetare la NewYork-Presbyterian / Columbia University Medical Center.

"Lucrul dezamăgitor pentru mine a fost acela ca nu a existat absolut nici o diferenta in rata mortalitatii", a spus Stone.

Evolocumab (Repatha) este un tratament care costă în jur de 14.000 $ pe an.

La fel, Inclisiran este un alt inhibitor de PCSK9 de ultimă generație, care acționează prin reducerea capacității ficatului de a produce enzima.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii