Anorexia Nervoasa Semne si Simptome. Pareri tratament naturist.


Sa ne facem o parere stiintifica despre Anorexia nervoasa care se defineste ca un dezechilibru psihic manifestat prin frica extrema de obezitate, care conduce la aversiune fata de mancare.

Anorexie nervoasa este asociata cu o imagine asupra propriului corp distorsionata care poate fi mentinuta de diferite modele cognitive care altereaza modul cum individul afectat evalueaza si gindeste asupra corpului sau, alimentatie si alimente.

Civilizatia moderna, puterea modelelor create de mass media si de publicitate au dus la raspandirea anorexiei nervoase in zilele noastre.

Semnele si simptomele anorexiei nervoase pot cuprinde:
- scadere dramatica a greutatii corporale
- lanugo care inseamna un  par fin, moale care creste pe fata si corp
- obsesia fata de calorii si continutul de grasimi
- preocuparea fata de alimente, retete sau gatit; persoana poate gati retete culinare elaborate pentru altii dar nu si pentru ea
- tine dieta alimentara in ciuda greutatii periculoase
Pareri Anorexia Nervoasa Tratament Naturist.
- frica de a castiga in greutate sau de a deveni supraponderal
- dezvoltarea de ritualuri: taie mincarea in bucati mici, refuza sa manince linga altii, ascunde mincare
- foloseste laxative, pilule de slabit, sirop de ipeca sau diuretice, isi induce varsaturi
- persoana se angajeaza in exercitii fizice frecvente, obositoare
- se autopercepe a fi supraponderal in ciuda faptului ca altii ii spun ca este slab
- devine intolerant la frig, se plinge frecvent ca ii este frig datorita pierderii grasimii protectoare si a circulatiei sanguine deficient prin presiunea scazuta si hipotermia ca mecanism de a conserva energia
- perosana anorexica este frecvent trista, letargica
- evita prietenii si familia, devine izolat si secretos

Cel mai eficient tratament naturist pentru anorexie presupune curatarea tractului digestiv, urmata de un regim pe baza de fructe si continuata cu schimbarea stilului de viata.

1. Suc de portocale si apa

Pentru curatarea tractului digestiv pacientul trebuie sa consume timp de 3-5 zile numai suc de portocale cu apa.

Amestecul este format din sucul de la o portocala si un pahar cu apa calduta si trebuie administrat din 2 in 2 ore de la 8:00 dimineata la 20:00.

Daca sucul de portocale nu este suportat de organism, tratamentul de curatare poate fi realizat numai cu apa calduta sau cu un alt amestec format dintr-o jumatate de pahar cu suc de morcov si o cantitate egala de apa.

2. Dieta cu fructe in Anorexia Nervoasa

Dupa tratamentul de detoxifiere, pacientul trebuie sa urmeze timp de 5 zile o dieta bazata numai pe fructe.

Astfel, se vor servi 3 mese pe zi, la interval de 5 ore, numai cu fructe, cum ar fi: mere, pere, grepfrut, struguri, portocale, pepene galben, caise, ananas etc.

Dupa terminarea dietei cu fructe se adopta o dieta restrictiva timp de 10 zile. Adica sunt indicate numai alimentele care se digera usor, cum ar fi: sucurile de fructe, compoturile si produsele lactate.

O  forma de psihoterapie eficienta in cazul anorexiei este cunoscuta drept terapia in familie. Aceasta ajuta persoana cu anorexie sa inteleaga rolul disfucntional pe care-l joaca in familie si cum mentin acest rol comportamentele alimentare anormale.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii