De ce este recomandată purtarea aparatului dentar? Igiena si ingrijire.


Așadar, cui îi este recomandat aparatul dentar? Multe persoane au dinţii nealiniaţi, iar îndreptarea acestora nu reprezintă doar un beneficiu estetic, ci și o imbunătăţire a sănătăţii:
  • mușcătura este mai bună, 
  • dinţii sunt mai ușor de curăţat, 
Atunci când dinţii nu se suprapun corect, mușchii maxilarului sunt solicitaţi suplimentar, ceea ce duce la probleme de articulaţii sau chiar la dureri de cap.

Aparatul dentar de asemenea este indicat si in tratamentul ortodontic care uniformizează muscatura maxilară și reduce solicitarea nenaturală a maxilarelor. 

Aparatul dentar este recomandat tututor pacienţilor cu malpoziţii dentare: dinţii strâmbi, distanţaţi sau înghesuiţi.

De ce este recomandată purtarea aparatului dentar? Scopul care se urmărește într-un tratament ortodontic este obţinerea unei mușcături funcţionale.
pareri purtarea aparatului dentar igiena si ingrijire

Dinţii se mișcă toată viaţa, astfel că dinţii aflaţi în poziţie incorectă precum și mușcătura incorectă se pot corecta la orice vârstă, copil sau adult.

Problemele ortodontice se rezolvă mult mai ușor și repede în perioada copilăriei, dar este eficientă, de asemenea, remedierea lor și în perioada adultă.

Există o vârstă ideală când ar trebui purtat? Cel mai bine este ca tratamentul ortodontic să înceapă în copilărie, între 7-12 ani cu un aparat ortodontic mobil.
Insă desigur aparatul dentar poate fi pus şi în adolescenţă sau chiar după vârsta de 20 de ani, chiar până la 55 de ani, pentru că dinţii pot fi mişcaţi uşor în alveolele gingivale, poziţia lor poate fi modificată.

Singura condiţie imperativa este ca osul și gingiile în care sunt implantaţi dinţii să fie sănătoase.

Care este perioada minimă în care trebuie purtat? Durata tratamentului depinde de severitatea problemei și poate dura de la câteva luni până la patru ani.

În acest timp, sunt necesare vizitele la medic, la fiecare patru-șase săptămâni.

După îndepărtarea aparatelor ortodontice, de cele mai multe ori este necesară purtarea unui aparat de contenţie, pentru a ajuta la păstrarea noii poziţii a dinţilor.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii