EXODERIL 15 mg crema pareri tratament micoze, infecţii ale pielii cu Candida si Pitiriasis versicolor. Prospect.


EXODERIL 15 mg crema, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,3, Obiectivitate comentarii 2,7.

1. Pareri Pro - 1,9

2. Pareri Contra- 0,7

3. Sentiment neutru - 2,4

Exoderil crema este un medicament folosit împotriva fungilor, cu utilizare la nivelul pielii care are in compozitie naftifina. Naftifina este un antibiotic care este folosit in tratamentul micozelor cutanate.

Potrivit prospectului EXODERIL crema este recomandat în tratamentul urmatoarelor infectii:
 • infectii micotice ale pielii sau ale pliurilor pielii (tinea corporis, tinea inghinalis);
 • infectii micotice ale piciorului, în special la nivel interdigital, la nivelul talpii si la nivelul mâinilor;
 • dermatomicoze inflamatorii (cu sau fara mâncarime).
 • infectii micotice ale unghiilor (onicomicoze);
 • infectii ale pielii cu Candida;
 • Pitiriazis versicolor;
  pareri exoderil crema micoze ciuperca unghiilor forum
Pitiriazis versicolor poate fi un stadiu in dezvoltarea leziunilor buloase ale pitirosborum orbicular. Caldura excesiva si umiditatea excesiva favorizeaza dezvoltarea acestei leziuni. Infectia este contagioasa, dar modalitatea de transmitere este necunoscuta.

Mod de administrare crema Exoderil conform informatiilor din prospect

Un strat subtire de Exoderil 1% crema trebuie administrat o data pe zi pe zona afectata în prealabil curatata si uscata si se maseaza usor.

In caz de infectii fungice cutanate este important a se continua tratamentul cu Exoderil înca 2 saptamani dupa disparitia simptomelor infectiei , chiar daca simptomalogia s-a remis rapid (prurit, arsuri) pentru a asigura o vindecare permanenta.

Inainte sau în timpul tratamentului infectiilor unghiilor, unghia afectata trebuie taiata cat de scurt posibil si suprafata lor umpluta. Infectiile fungice ale unghiilor trebuie tratate mai multe luni pana cand o alta unghie a crescut.

In vederea eradicarii infectiei fungice (termeni medicali: micoza) cat mai curand posibil va rugam sa luati în considerare urmatoarele aspecte:
 • Organismele patogene pot adera la materialul textil contactand aria cutanata infectata. De aceea este necesara schimbarea zilnica a hainelor.
 • O piele normala si în mod particular uscata asigura o protectie buna in cazul infectiilor fungice. Se recomanda a se evita acoperirea zonei cutanate infectate cu îmbracaminte stramta sau obiecte de imbracaminte care permit o ventilatie limitata sau care nu permit ventilatia ( de ex. ciorapi din fibre textile artificiale purtati în pantofi stramti). De asemenea trebuie sa uscati bine zona infectata dupa spalare. Orice prosop sau imbracaminte destinata spalatului trebuie schimbate obligatoriu zilnic.
 • In cazul piciorului de atlet nu trebuie sa megeti descaltati acasa, în baie sau, de exemplu în hotel. Aceasta reprezinta calea prin care puteti preveni sa fiti reinfectati si sa preveniti raspandirea ulterioara a microbilor patogeni.
 • Sauna sau baile cu aburi trebuie frecventate numai dupa ce infectia fungica a fost vindecata definitiv.
Indicatii si contraindicatii Exoderil crema in sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari, înainte de a lua orice medicament.

Daca este utilizat corespunzator, Exoderil nu are niciun efect asupra fatului sau asupra nou nascutului. Studiile teratologice nu au evidentiat niciun efect embriotoxic al naftifinei.

Exoderil crema 15mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca acestea nu apar la toate persoanele.

În cazuri izolate pot sa apara: iritatie locala, de exemplu uscaciune, înrosire si senzatie de arsura.

Reactiile adverse produse sunt total reversibile si, de regula, nu necesita întreruperea tratamentului cu Exoderil.

EXODERIL Crema 15g are pretul aproximativ de 30,00 lei.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii