Pareri KREON medicament tratamentul durerii pancreatice. Prospect, efecte secundare.

KREON, părerea medie comentarii de pe grupurile si forumurile monitorizate cu topicuri despre medicamente pentru pancreatita cronică și fibroza chistica de pancreas - Subiectivitate comentarii 2,4, Obiectivitate comentarii 2,6.

1. Păreri Pozitive - 0,74

2. Păreri Negative- 0,58

3. Păreri neutre -0.60

În acest prospect găsiți: Ce este KREON și pentru ce se utilizează; Înainte să utilizați KREON; Cum să utilizați KREON; Reacții adverse posibile KREON.

Medicamentul KREON capsule este indicat in tratamentul insuficientei pancreatice exocrine, cauzate de: fibroza chistica de pancreas; pancreatita cronica; pancreatectomie; gastrectomie totala sau rezectie gastrica partiala.

Conform prospectului, Kreon contine un amestec de enzime numit „pancreatina”. Pancreatina va ajuta sa digerati alimentele.

Enzimele sunt extrase din pancreasul de porc. Pancreasul utilizat la fabricarea Kreon si a altor medicamente care contin enzime pancreatice provine de la porci utilizati pentru consumul alimentar. Acesti porci pot fi purtatori ai unor virusuri.
Pareri KREON medicament tratamentul durerii pancreatice

Pentru micsorarea riscului de raspandire a virusurilor, in timpul procesului de fabricatie a Kreon, sunt parcurse mai multe etape incluzand distrugerea acestora si testarea pentru virusuri specifice.

Nu poate fi exclus complet riscul aparitiei infectiilor determinate de aceste virusuri sau de alte virusuri necunoscute sau noi .

Cu toate acestea, nu s-a raportat niciun caz de infectie cu virusuri la pacientii care au suferit infectii.

Pancreatina este formata din mai multe componente diferite, reprezentate de amilaza, tripsina si lipaza. Toate trei sunt enzime pancreatice.

Pancreatina este benefica datorita scopului sau de suplimentare a enzimelor. Pancreatina substituie enzimele pancreatice care lipsesc din organism dar care sunt necesare pentru realizarea diferitelor procese esențiale ale organismului.


Capsulele de Kreon contin mici sfere care elibereaza lent pancreatina in intestinul dumneavoastra (pelete gastro-rezistente numite minimicrosfere ).

Enzimele din medicamentul Kreon actioneaza prin digerarea alimentelor care trec prin intestin.

De aceea trebuie sa utilizati Kreon in timpul meselor sau gustarilor sau imediat dupa acestea. Acest lucru va permite enzimelor sa se amestece bine impreuna cu alimentele.

Aveti grija deosebita cand utilizati medicamentul Kreon La pacientii cu fibroza chistica care folosesc doze mari din produse ce contin pancreatina a fost raportata o boala rara numita „colonopatie fibrozanta”, afectiune in care intestinul este ingustat.

Totusi, aceasta nu este cunoscuta a se fi intamplat in timpul studiilor clinice, la pacientii tratati cu Kreon.

Totusi, daca aveti fibroza chistica si luati mai mult de 10000 unități de lipaza/kg si zi si aveti dureri abdominale neobisnuite sau modificari ale simptomelor abdominale, spuneți medicului dumneavoastra.

Utilizati medicamentul Kreon cu pancreatina atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra. 

Din păcate o mare parte dintre pacienti va trebui sa foloseasca Kreon tot timpul vietii.


MAI POTI CITI