Păreri SPAZZ 40 mg alternativa NO-SPA 40 mg. Informații prospect, compoziţie, beneficii.

SPAZZ 40 mg comprimate, părerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate cu recomandări despre Spazz pentru ce este bun, spazz sau no-spa- Subiectivitate opinii 2,5, Obiectivitate comentarii 2,5.

1. Păreri Pro - 1,90

2. Păreri Contra- 0,80

3. Sentiment neutru - 2,30

Ce este SPAZZ 40 mg şi pentru ce se utilizează


Ambele medicamente, SPAZZ si NO-SPA 40 mg au la baza aceeasi substanta activa, si anume, clorhidratul de drotaverina.

Deoarece drotaverina actioneaza direct asupra musculaturii netede, se poate utiliza în calitate de remediu spasmolitic în cazurile, când sunt contraindicate substantele din grupa adrenoblocantelor (glaucom, hipertrofia prostatei).

Potrivit prospectului, SPAZZ 40 mg se utilizeaza pentru reducerea manifestarilor neplacute cauzate de spasmul musculaturii netede (colica):
pareri forum Spazz 40mg alternativa ieftina No-Spa
 • asociat bolilor cailor biliare (precum litiaza biliara, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita,
 • colangita, papilita);
 • asociat bolilor tractului urinar (precum litiaza renala, litiaza ureterala, pielita, cistita) si în spasme ale musculaturii vezicii urinare.

SPAZZ 40 mg se utilizează împreuna cu alte medicamente pentru a reduce:
 • spasmul musculaturii netede asociat afectiunilor digestive (precum: ulcer gastric sau duodenal, gastrita, spasme ale sfincterelor cardia si pilor, enterita, colita, colita spastica însotita de constipatie si forme de colon iritabil însotite de balonare);
 • durerile de cap cu senzatie de tensiune intracraniana;
 • dismenoreea (menstruatie dureroasa).

Ca oricare alt medicament, SPAZZ 40 mg poate genera reactii adverse, cu toate ca acestea nu apar in urma administrarii la toate persoanele.

Reactii adverse rare (afecteaza mai putin de 1 din 1 000 pacienți):
 • reactii alergice (precum urticarie, eruptii pe piele, mâncarime, umflarea fetei, a limbii si a buzelor cu dificultate la respiratie – angioedem).
 • durere de cap, ameteli, insomnie,
 • palpitatii, tensiune arteriala mica,
 • greata, constipatie,

Drotaverina a fost asociata cu aparitia unor manifestari specifice porfiriei acute (boala ereditara) dar nu exista informatii relevante privind frecventa acestei reactii adverse.

Daca vreuna dintre reacțiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Mod de administrare SPAZZ 40 mg alternativa mai ieftina la NO-SPA 40 mg:

1. Adulti
Doza recomandata este de 120-240 mg clorhidrat de drotaverina pe zi, fractionat în 2-3 prize.

2. Copii cu vârsta peste 6 ani
Doza recomandata este de 80-200 mg clorhidrat de drotaverina pe zi (2-5 comprimate SPAZZ 40 mg), fractionat în 2-5 prize.

Ce contine in compozitie SPAZZ 40 mg
 • Substanta activa este clorhidratul de drotaverina. Fiecare comprimat SPAZZ 40 mg contine clorhidrat de drotaverina 40 mg.
 • Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, povidona, talc, stearat de magneziu.

SPAZZ 40 mg se prezinta sub forma de comprimate rotunde, de culoare usor galbuie, cu linie mediana pe o parte (nu are rol de divizare în doze egale) si inscriptionate cu „40” pe cealalta parte.

In concluzie, SPAZZ 40 mg de la Alvogen este ceea ce numim medicament generic, si reprezinta o alternativa mai ieftina pentru NO-SPA 40mg.


MAI POTI CITI