REGEN-SIL pareri gel pentru tratarea cicatricilor pielii. Info prospect.

REGEN-SIL 15 mg gel, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate cu  topicuri despre tratament modern, rapid și ușor pentru îngrijirea cicatricilor- Subiectivitate opinii 2,4, Obiectivitate comentarii 2,6.

1. Pareri Pro - 1,80

2. Pareri Contra- 0,70

3. Sentiment neutru - 2,50

Potrivit informatiilor din prospect, Gelul Regen-Sil, de la Fiterman Pharma, este ideal in tratarea cicatricilor pielii, printr-o singura aplicare pe zi.

Gelul Regen-Sil se recomanda pentru cei cu cicatrici post-operatorii (la 10-14 zile dupa scoaterea firelor), cu cicatrici noi, ca urmare a unor traumatisme usoare si care nu necesita interventii chirurgicale sau cicatrici vechi (acneice, post-arsuri, post-varicela, keloide, hipertrofice).
Pareri Forumuri Regen Sil gel cicatrizant

Studii clinice au demonstrat ca gelul cu siliconi ajuta la scaderea sintezei de colagen de la nivelul cicatricilor anormale si, administrat conform instructiunilor de utilizare, reduce dimensiunile cicatricilor.

Prin administrarea din timp a gelului Regen-Sil, gel pentru tratamentul cicatricilor pe rana vindecata se reduce semnificativ incidenta cicatricilor anormale.

O cicatrice anormala hipertrofica este o cicatrice foarte larga, care se poate forma atunci cand se distruge o zona foarte larga din tegument iar cicatricea anormala cheloida reprezinta un tesut in exces, ar cicatricea continua sa creasca chiar daca leziunea s-a vindecat.

Avantajele utilizarii gelului cicatrizant Regen-Sil:
  • Previne cicatrizarea inestetica si dezvoltarea excesiva a tesutului cicatricial.
  • Atenueaza si aplatizeaza cicatricile in relief.
  • Calmeaza pruritul si disconfortul asociat cicatricilor.
  • Estompeaza culoarea cicatricilor inrosite sau brunificate.

REGEN-SIL formeaza dupa aplicare pe piele o micro-membrana de silicon care inhiba pierderea de apa transdermica si intensifica astfel procesul de hidratare locala si refacerea tesutului.

Filmul de Regen-Sil, gel pentru tratamentul cicatricilor adera la stratul cornos, protejeaza tesuturile de agentii chimici, fizici sau microbiologici si creeaza mediul optim de vindecare normala a cicatricii.

REGEN-SIL indicatii
  • Estomparea culoarii cicatricilor inrosite sau brunificate.
  • Calmarea pruritul si disconfortul asociat cicatricilor.
  • Prevenirea cicatrizarii inestetice si dezvoltarea excesiva a tesutului cicatricial.
  • Atenueaza si aplatizeaza cicatricile in relief.

Mod de utilizare gel Regen-Sil : 

Regen Sil, gel pentru tratamentul cicatricilor se administreaza la cat mai scurt timp dupa aparitia cicatrizarii tesutului lezat (de obicei timp de 2-3 saptamani dupa ranire sau operatie).

Durata tratamentului poate varia intr 8 saptamani (pentru cicatricile noi) si 3-6 luni (pentru cicatricile vechi).

Se aplica un strat subtire de Regen-Sil gel pentru tratamentul cicatricilor pe zona cicatrizata se maseaza usor si se lasa sa se usuce.

Astfel se formeaza un film protector ,flexibil care permite pieliii sa respire,dar este impermeabil pentru apa.

Daca s-a aplicat prea mult gel va dura mai mult timp pana se va usca si exista riscul ca hainele sa se pateze.

Se indeparteaza excesul de gel si se asteapta sa se usuce.Se formeaza un film transparent,aproape invizibil.

Poate fi inlaturat prin spalare cu apa si sapun. Daca se spala zona resectiva se repeta administrarea astfel incat cicatricea sa fie in permanenta in contact cu Regen-Sil gel.

Efectele aplicarii gelului cicatrizant REGEN-SIL se observa dupa aproximativ 8 saptamani, aparitia acestora depinde foarte mult de reactivitatea individuala.

Regen Sil Fiterman Gel tratament cicatrici 15 ml are pretul de aproximativ 69 lei in farmacii.