TOP cele mai Bune și cele mai Rele alimente pentru Ficatul tău.


Iata un TOP 7 alimente Sanatoase sau Nesanatoase pentru ficat. 

1) Stati departe de alimentele grase

Cartofi prajiti cu burgerii sunt o alegere proasta daca doriti sa va mentineti sanatatea ficatului.

Daca mancati prea multe alimente care sunt bogate in grasimi saturate devine din ce in ce mai dificil pentru ficat sa-si faca treaba.

De-a lungul timpului, aceasta poate duce la inflamație, care la rândul său poate provoca cicatrizarea ficatului, cunoscută sub numele de ciroză.

2) Ovazul

Alimentele care contin multe fibre alimentare pot ajuta ficatul să lucreze la maximum. Vreti o modalitate foarte bună de va începe ziua?

Încearcti fulgii de ovăz. Cercetările arată că ovazul vă pot ajuta să scapati de câteva kilograme în plus, de grăsimea de pe burtă, ceea ce reprezintă o modalitate bună de a evita afecțiunile hepatice.
top alimente sanatoase si nesanatoase pentru ficat

3) Broccoli

Adăugați o mulțime de legume in dieta zilnica dacă doriți să vă păstrați ficatul sănătos.

Broccoli poate face parte dintre aceste legume.

Unele studii sugerează că acest produs alimentar crocant vă poate ajuta să vă protejați de boala ficatului gras non-alcoolic.

In afara de a fi fiert broccoli-ul devine delicios daca este prăjit cu putin usturoi și e stropit cu o picatura de oțet balsamic.

4) Cafeaua

Dacă nu reușiți să va faceti treaba în timpul zilei fără ea, veți fi bucuroși să auziți că o cafea poate avea unele beneficii pentru ficatul dumneavoastră.

Studiile arată că in general consumul a două-trei cești de cafea pe zi poate proteja ficatul de daunele cauzate de consumul de alcool sau de o dietă nesănătoasă. Unele studii sugerează chiar că 2 cesti de cafea pot scădea riscul de apariție a cancerului la ficat.

5) Mai putin zahar

Consumul de dulciuri in exces pot avea o puternica influenta negativa asupra sanatatii ficatului.

Asta deoarece o parte din sarcina sa este de a transforma zahărul în grăsime. Dacă exagerați cu zaharul pe termen lung, ați putea sa va imbolnaviti de ceea ce se numeste boala ficatului gras.

Asadar faceti ficatului dumneavoastră o favoare și transformati consumul de dulciuri doar intr-un rasfat ocazional.

6) Apa

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru ficat este menținerea unei greutăți normale.

Obiceiul de a bea apă în loc de băuturi îndulcite cum ar fi sucurile sau băuturi pentru sportivi. este esential pentru mentinerea sanatatii ficatului. Ați fi uimiți de câte calorii vă va salva consumul de apa în fiecare zi.

7) Puneți capac pe solnita cu sare

Corpul tău are nevoie de puțină sare, insa excesul de sare dauneaza starii de sanatate. Cercetările arata ca o dietă bogată în sodiu poate duce la fibroză, care este prima etapă a cicatrizării hepatice.

Există câteva lucruri ușoare pe care le puteți face pentru a reduce consumul de sare. Evitați alimentele prelucrate, aegeți fructele si legume proaspete în loc de legume conservate. Și păstrați ispita la departe de voi, ascunzand solnita de pe masă.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii