Ce este Talasoterapia? O terapie pentru trup si suflet cu apa marina.


Sa ne facem o parere despre Talasoterapie si efectele ei benefice asupra sanatatii umane. Recunoscut încă din Antichitate, efectul terapeutic al apei marine a fost valorificat de-a lungul istoriei omenirii.

Dacă ne gândim că viaţa s-a născut din apă, din mare, vom înţelege rolul benefic și miraculos al talasoterapiei, o terapie pentru trup și suflet.

Pe parcursul istoriei medicale, numeroși medici au studiat apa de mare ca fiind un agent terapeutic natural deosebit de eficient.

Tratamentele cu apă de mare erau practicate de vechi egipteni, indieni și greci.

Băile în mare călesc organismul, îmbunătăţesc circulaţia sângelui, tonifică pielea și mușchii.

ATENTIE! Cura heliomarină NU este recomandată în insuficienţă cardiacă, hipertensiune arterială
severă, hipertiroidism, insuficienţă renală, bolile sistemului nervos central, tuberculoze.
Ce este Talasoterapia pareri forum cura heliomarina

Componenţa apei marine

Apa de mare are in compozitie un conţinut complex de săruri (sodiu, potasiu, calciu, brom, rubidiu, litiu etc), acizi organici, substanţe radioactive, oligoelemente (zinc, titan, magneziu, cobalt, crom), microorganisme ce secretă substanţe antibiotice, bacteriostatice și antivirale.

Prin contactul cu pielea, o parte din minerale și oligoelemente trec de bariera cutanată și acţionează benefic asupra tuturor celulelor corpului.

Proteinele și vitaminele furnizate de algele marine, pe lângă antisepticele naturale, iodul și sarea, acţionează eficient în anumite afecţiuni cutanate.

Cum acţionează talasoterapia?

Cura cu apă marină acţionează asupra corpului prin componenţii chimici, prin factorul termic temperatura minimă admisă pentru adulţi este 15 grade Celsius la adulţi și 18 la copii) și prin factorul mecanic (valurile și presiunea hidrostatică ce influenţează circulaţia periferică).

Cand este recomandat tratamentul prin cura heliomarină?

Băile marine au un efect tonifiant asupra circulaţiei sanguine și limfatice și favorizează eliminarea toxinelor din organism prin creșterea metabolismului.

Contribuie la ameliorarea tonusului fizic și psihic, ajută la întărirea sistemului imunitar, ameliorează afecţiunile respiratorii cronice datorită aerosolilor marini.

Forţa valurilor este indicată și în afecţiunile ginecologice sau în anumite afecţiuni neurologice.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii