Leacuri pentru calcaie crapate tratament naturist de incercat

Sa ne facem o parere despre leacurile pentru calcaie crapate, remedii naturiste de luat in seama. 

Iata asdar cateva tratamente naturiste pentru neplacutele calcaie crapate.

Calcaiele aspre si crapate sunt o problema foarte comuna si des trecuta cu vederea. Pentru multi aceasta este o problema pur cosmetica, dar neglijand-o, calcaile crapate pot duce la lucruri mult mai grave cum ar fi: disconfort si suferinta fizica data de adancirea fisurilor, pielea calcaielor incepand sa sangereze si sa doara ingrozitor.

Remedii naturiste pentru calcaie aspre si crapate

Dupa o baie calduta si o curatare adecvata a calcaielor, cu o piatra ponce, aplicati orice grasime vegetala hidrogenata, tip margarina, sosuri, uleiuri de gatit si masati calcaiele.

Acoperiti-va picioarele cu sosete groase si lasati sa actioneze pana dimineata.

Hidratarea - mai ales daca exista crapaturi la nivelul calcaielor.
Leacuri naturiste pentru calcaie crapate pareri forum

Zilnic trebuie aplicata o crema sau un ulei: unguent de galbenele, ulei de masline, ulei de cocos, ulei de avocado, ulei de migdale.

In cazurile mai grave de calcaie crapate este recomandata amestecarea vitaminei A cu uleiul sau crema folosita, pentru a regenera pielea din zona respectiva.

Un bun substituent al cremei hidratante pentru calcaile crapate este uleiul de masline, uleiul de soia sau cel de migdale.

Pentru o mai buna hidratare, uleiul de masline se aplica pe suprafata calcaielor prin miscari circulare si se lasa sa actioneze pentru cateva ore, timp in care se poarta sosete de bumbac.

Frunze de varza si ulei nerafinat - se bat usor doua frunze mari de varza  ( cu batatorul de snitele ), le ungem cu ulei si infasuram calcaiele. Trage apoi in picioare sosete de bumbac ca sa fixezi frunzele de varza si dormi peste noapte cu ele.

Lapte si miere pentru calcaie crapate- o data la doua trei luni rasfatate cu o baie de picioare in lapte.

Dupa 10-15 minute de stat cu picioarele in lapte, aplica pe calcaie putina miere si las-o sa actioneze inca un sfert de ora.

Asadar parerea noastra este sa nu ignorati problema calcaielor crapate, incercati aceste leacuri naturale, si daca singuri nu reuisiti apelati la un cosmetician sau chiar un doctor dermatolog care sa va ajute si indrume spre tratarea si prevenirea calcaielor crapate.