Terapie Naturista Prostatita si hipertrofia de prostata bai de sezut cu musetel si ceai de urzica moarta.


Prostatita si hipertrofia de prostata este o inflamatie a prostatei. Prostatita poate fi acuta sau cronica.

Microbii cauzali pot fi: stafilococul, gonococul, streptococul, enterococul, colibacilul etc. Bolnavul de prostatita prezinta dureri mari perienale si mai ales tulburari genitale.

In hipertofie, prostata este mai mare si cu zone de consistenta marite. In terapia naturista a prostatitei sunt indicate ceaiuri medicinale, bai de sezut si apiterapie.

In mod profilactic se va combate constipatia. Se va evita consumul de alcool. De asemenea in prostatita se va evita umezeala la picioare.

Peste varsta de 45 de ani, fiecare barbat sa se supuna unui consult medical de specialitate pentru palparea prostatei.
tratament naturist hipertrofia prostatei propolis

1. Ceaiul din flori si iarba de urzica moarta. Se beau 2 cani pe zi din acest ceai, infuzie facuta dintr-o jumatate de lingurita de flori sau o lingurita din partile aeriene la o cana cu apa.

2. Ceaiul de holera. Se foloseste un gram de planata in 200 ml de apa fiarta 10 minute.

Se beau 2 cani de ceai de holera pe zi, dimineata si seara, timp de 6 luni si apoi numai dimineata, pana la completa ameliorare.

In tot timpul tratamentului cu ceai de holera nu se consuma condimente, multa sare si nu se bea alcool.

3. Bai de sezut.

In taratamentul prostatitei se va face o baie calda de sezut cu ceai de musutel si mici clisme: - Radacina de tataneasa - 20 gr - Flori de urzica moarta, alba - 10gr - Flori de musetel - 20gr - Flori de galbenele - 30 gr - Busuioc - 20 gr Decoct din amestec cu trei linguri la 1 litru de apa pentru baie si spalari locale.

4. Se poate utiliza si uleiul de dovleac. O lingura seara la culcare.

5. Apiterapia si hipertrofia de prostata - Polen uscat granulat, 20 gr pe zi, dimineata pe nemancate, dupa care se va lua apa indulcita cu miere.

O cura cu polen pentru prostatita dureaza 1 luna de zile, care trebuie repetata in cursul anului, la inceputul anotimpurilor, de 4 ori pe an. - Propolisul sa se mestece si sa se suga 5 grame pe zi, timp de 30 de zile. - Supozitoare cu propolis, cate 3-5 gr propolis pentru un supozitor.

Se folosesc 1-2 supozitoare cu propolis pe zi timp de 15 zile. - Mipropol, preparat apicol cu propolis. Se folosesc 2 supozitoare pe zi cu mipropol, unul dimineata si unul seara.

Ceaiurile de urzica alba se dau in inflamatii ale prostatei, aparatului genital feminin, tuse, diaree.

Urzica moarta este raspândita în toata tara, prin locuri umbroase, pe lânga garduri, în marginile padurilor, prin tufarisuri etc.

De la urzica moarta se recolteaza florile (Lamii alba flos) si planta fara radacini (Lamii alba herba), din aprilie pâna în septembrie.

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii