ASPACO pareri comprimate dureri de cap, migrena. Rezumat prospect.

ASPACO,  parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; acuratete 0,64.

1. Pareri Pro - 1,9

2. Pareri Contra- 0,6

3. Sentiment neutru - 2,5

Potrivit prospectului medicamentul ASPACO este indicat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor de intensitate usoara pana la moderata, cu diferite localizari: dureri de cap, migrena, dureri de dinti, dureri ale muschilor sau articulatiilor sau in caz de menstruatie dureroasa si tratamentul starilor febrile.

Bioeel ASPACO contine in compozitie codeina. Codeina apartine unei clase de medicamente denumita analgezice opioide, care amelioreaza durerea prin actiunea lor.
ASPACO pareri comprimate codeina migrene

Deoarece ASPACO contine si paracetamol, nu este indicata administrarea de alte preparate ce contin paracetamol sau codeina.

Codeina administrata in doze mari, timp indelungat, poate dezvolta dependenta. Datorita continutului in codeina se impun precautii in urmatoarele cazuri: persoane in varsta sau debilitate fizic (risc de deprimare respiratorie), leziuni craniene (risc de deprimare respiratorie), hipertensiune intracraniana (risc de agravare a hipertensiunii intracraniene), insuficienta zonei corticale a glandelor suprarenale, miastenia gravis (slabiciune musculara ereditara de origine autoimuna), abdomen acut (durere brusca si severa in abdomen) (poate masca simptomatologia clinica), hipotiroidism (afectiune in care glanda tiroidiana produce cantitati insuficiente de hormoni tiroidieni)(risc de deprimare respiratorie si deprimare nervos centrala).

NU utilizati concomitent cu Aspaco alte medicamente pe baza de paracetamol si codeina.

Daca practicati sporturi trebuie sa aveti in vedere ca ASPACO contine un principiu activ care poate induce pozitivarea testelor antidoping.

Mod de administrare ASPACO

Se administreaza numai adultilor si adolescentilor cu varsta peste 15 ani.

Adulti si adolescenti cu varsta peste 15 ani: doza recomandata este de un comprimat ASPACO, administrat oral, la nevoie; daca este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4 – 6 ore, fara a depasi 4 comprimate ASPACO intr-un interval de 24 de ore.

Persoanele in varsta: initial se administreaza jumatate din doza recomandata adultilor, crescand eventual in functie de toleranta si necesitati.

Insuficienta renala: se recomanda administrarea unor doze mai mici decat cele uzuale la adulti.
Comprimatele trebuie inghitite intregi cu o cantitate suficienta de lichid.

Bioeel ASPACO nu trebuie administrat mai mult de 3 zile. Daca durerea nu se amelioreaza dupa 3 zile, adresati-va Medicului dumneavoastra.

ASPACO nu trebuie administrat la copii cu varsta sub 15 ani, din cauza riscului de aparitie a problemelor severe cu respiratia.

Principalele reactii adverse ale ASPACO
  • Tulburari gastro-intestinale  greata, varsaturi, senzatie de arsura la nivelul stomacului si a esofagului;
  • Tulburari hematologice si limfatice: sangerare nazala si la nivelul gingiilor, sangerare spontana la nivelul pielii, risc crescut de sangerari intraoperatorii si postoperatorii;
  • Tulburari hepatobiliare: hepatotoxicitate; cresterea valorilor serice ale transaminazelor si fosfatazei alcaline;
  • Tulburari ale sistemului imunitar: de tip anafilactic, manifestate prin eruptii pe piele, mai ales urticarie, inflamatii si ulceratii;
  • Tulburari ale sistemului nervos: administrarea in doze mari provoaca dureri de cap, ameteli, senzatie de zgomote in urechi, somnolenta sau excitatie, confuzie;
Pretul unei cutii cu 20 comprimate de Aspaco este de aproximativ 10 lei, in functie de farmacie.