Biografia Dr. Oana Taban medic stomatolog fondator si presedinte ADOM Romania.

Conform CV-ului oficial, Dr. Oana Taban si-a început activitatea ca medic stomatolog imediat dupa absolvirea Facultatii de Medicina Dentara în anul 1995.

Patru ani mai târziu, într-o piata în care medicina stomatologica prezenta o nevoie acuta de servicii de calitate, dr. Taban a pus bazele propriului cabinet dentar care s-a transformat în anul 1999 în prima clinica DENT ESTET.

Cu o experienta de peste 20 de ani în domeniul stomatologiei si 17 ani de management în cadrul celui mai mare grup de clinici dentare din România, medicul Oana Taban a fost dintotdeauna orientata catre oameni si nevoile acestora – atat pacientii, a caror îngrijire a fost permanent o prioritate, cât si echipa de profesionisti care contribuie la evolutia companiei.

Biografie profesionala medic stomatolog Oana Taban

1995 – Absolventa a cursurile Facultatii de Medicina Dentara, Universitatea din Bucuresti si îsi începe în scurt timp activitatea ca medic dentist.
biografie oana taban stomatolog de top scorul opiniilor

1998 – Deschide primul sau cabinet stomatologic.

1999 – Pune bazele primei clinici DENT ESTET care ia în scurt timp amploare, conducând la formarea grupului de clinici dentare nr. 1 în România, care cuprinde în prezent  5 clinici stomatologice în Bucuresti si o retea de clinici dentare partenere în marile orase din tara.

2006 – Din dorinta de a se dedica complet managementului DENT ESTET care începe sa se diferentieze pe piata din România prin excelenta serviciilor, Dr. Oana Taban îsi completeaza pregatirea profesionala urmând cursurile unui masterat în managementul sistemului medical “Management of Health Systems” – Universitatea din Bucuresti.

2007 – Prima unitate DENT ESTET deschisa în 1999 adopta concepul inovator de “Green Dentistry”, preluând denumirea de Green Dental – prima clinica dentara eco-friendly din România.

2008 – Identificând nevoile de pe piata locala si urmând tendintele occidentale, Dr. Oana Taban lanseaza în premiera în Europa de Est prima clinica dentara dedicata exclusiv copiilor – DENT ESTET 4 Kids – care devine în scurt timp alegerea numarul 1 în rândul parintilor din întreaga tara. Înca de la deschidere DENT ESTET 4 Kids a gazduit cele mai ample programe de educatie stomatologica din tara atât pentru copii si parinti, cât si pentru institutiile de învatamânt din România, sub umbrela “Sa crestem zâmbete sanatoase”.

2008 – Ajungând la un nivel superior de calitate a serviciilor si best practice, implementeaza pentru prima data într-o clinica dentara din România sistemul de Management al Calitatii în conformitate cu standardul ISO 9001:2008, obtinând în acelasi an certificatul de calitate din partea renumitei firme germane The Germanischer Lloyd Certification GmbH din Hamburg.

2009 – Dr. Oana Taban pune bazele primului departament ATI dintr-o clinica dentara din România, format dintr-o echipa de 4 medici anestezisti specializati în cele mai noi tehnici de anestezie pediatrica si sedare si dotat cu aparatura premium.

2009  – Întelegând nevoile pacientilor, extinde portofoliul de servicii prin introducerea conceptului INSPIRE ce include tratamente de estetica faciala cu BOTOX si acid hialuronic.

2011 – Fiind în permanenta orientata catre inovatie si îmbunatatirea serviciilor, dr. Taban decide sa deschida portile DENT ESTET pentru turismul dentar, ajungând în scurt timp în topul clinicilor dentare locale în rândul preferintelor pacientilor din tari precum Marea Britanie, Germania sau Olanda.

2012 – Plecând de la o realitatea îngrijoratoare conform careia peste 90% dintre adolescentii români nu viziteaza medicul stomatolog nici macar o data pe an, Dr. Oana Taban inaugureaza prima clinica stomatologica din Europa cu servicii dedicate exclusiv adolescentilor – DENT ESTET 4 Teens.

2013 – Permanent preocupata de consolidarea cunostintelor si aptitudinilor de management, participa la General Manager MasterClass Academy, CBC,  Bucuresti.

Pareri si opinii Dr. Oana Taban medic stomatolog (sentiment analysis)
  • Atentia acordata aspectelor mentionate de pacient in legatura cu starea de sanatate: 4,2
  • Promptitudinea raspunsului in situatii critice: 4,0
  • Oferirea informatiilor medicale pe intelesul pacientilor : 3,9
  • Sprijinirea atitudinii pozitive a pacientilor: 4,1 
  • Disponibilitatea in relatia cu pacientii: 4,2
  • Disponibilitatea in relatia cu apartinatorii: 3,8