CV Dr. Horia Roman Medic primar chirurgie generala si laparoscopica Spitalul Monza

Spitalul Monza, este parte a grupului “Policlinico di Monza” care însumeaza zece spitale din Italia, si este specializat în efectuarea de interventii chirurgicale complexe si în asigurarea de servicii medicale integrate de înalta performanta.

De aceea este bine sa facem o scurta incursiune in mijocul extraordinarei echipe medicale care isi desfasoara activitatea in aceasta unitate medicala de elita si incepem cu doctorul Horia Roman.

Conform CV-ului, medicul Horia Roman are peste 20 de ani de experienta in chirurgia generala si laparoscopica, practicand electiv si in urgenta mii de interventii.

Poseda de asemeni o experienta remarcabila in proctologie, prin tehnici minim invazive sau operatorii, avand peste 10.000 pacienti tratati.

In ultimii ani, s-a specializat in metode de tratament proctologic complex, dezvoltate impreuna cu Prof Bruno Roche, un reputat proctolog de la HUG (Hopitaux Universitaires de Geneve), Elvetia, unde opereaza si consulta frecvent.

CV Doctor Horia Roman chirurg Spitalul Monza

Experienta in flebologie pe care o gasim in biografia profesionala a medicului Horia Roman se refera atat la cazuistica bogata in proceduri de laser endovenos pt boala varicoasa, cat si in scleroterapia ghidata ultrasonografic pentru varice, sau microscleroterapia pentru venectazii.

Dr. Horia Roman si-a desavarsit tehnica de tratament a varicelor cu laser endovenos cu ajutorul lui Mark Whiteley, un reputat flebolog londonez de la The Whiteley Clinic, Marea Britanie.

Laserul endovenos are capacitatea de a inchide termic vena varicoasa, tratand astfel cauza varicelor. Procedeul se face sub anestezie locala si presupune introducerea in vena bolnava a unei fibre optice sub control ecografic.

Dr Horia Roman a efectuat stagii de instruire si perfectionare in proctologie si flebologie la Munchen, Frankfurt, Sankt Gallen, Geneva, Ljubliana si Tel Aviv.

Si nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca Horia Roman este vicepresedintele Societatii Romane de Flebologie.