OMS a livrat 400 de tone de echipamente medicale in Yemen.

Douăzeci de ambulanțe, 100 de kituri de holeră, echipamente de spital și 128 000 de pungi cu fluide intravenoase - acestea sunt doar câteva dintre livrările care au sosit în Hodeida, Yemen, vineri 30 iunie, ca parte a unui transport de 400 de tone transmis de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Un număr de 10 ambulanțe au fost livrate prin Portul Aden cu 3 săptămâni în urmă, iar celelalte 10 urmează să ajungă în următoarele săptămâni.

"Aveam nevoie de o navă specială pentru a transporta ambulanțele și, din fericire, am găsit una în regiune", a explicat dr. Nevio Zagaria, Reprezentant al OMS în Yemen.

"A fost absolut enorm. Dar la fel sunt nevoile din Yemen dina cest moment. Așa că am încărcat cât mai multe materiale pe nava, inclusiv unele produse alimentare pe care UNICEF le va folosi pentru copiii care suferă de malnutriție ".

who ajutor medical insemnat in yemen

Furnizarea de materiale medicale persoanelor vulnerabile din Yemen nu este o sarcină ușoară, aceasta tara confruntandu-se cu conflicte active, infrastructuri portuare deteriorate și dificultăți logistice care împiedică accesul. Fluxul de medicamente în Yemen a scăzut cu mai mult de 70%.

"Oamenii mor în Yemen chiar acum, si asta pentru că nu pot avea acces la îngrijiri medicale", a continuat Dr. Zagaria.

"Cel mai clar exemplu de incapacitate a sistemului de sanatate de a raspunde nevoilor populatiei este izbucnirea epidemiei de holera, care a dus la decesul a 1500 de yemeniti in mai putin de 2 luni. Dar oamenii mor de asemenea de boli precum pneumonie, malarie, complicații în ceea ce privește nașterea, hipertensiune arterială și diabet, deoarece nu pot avea acces la tratamentele medicale. Medicamentele și echipamentele livrate astăzi vor salva vieți. "

Livrarea acestor echipamente medicale s-a putut face datorita sprijinului din partea Semilunii Roșii din Emiratele Arabe Unite, Departamentului pentru Dezvoltare Internațională al Regatului Unit, Fondului central pentru intervenții de urgență al Organizației Națiunilor Unite și Băncii Mondiale.