Ora la care mananci IMPORTANTA in SLABIREA eficienta si sanatoasa.

Noutati medicale in nutritie. Un nou studiu clinic aduce dovezi stiintifice în plus pentru a susține importanța orarului de alimentație pentru o slăbire sanatoasa si eficienta, chiar mai mult decât cantitatea alimentelor ingerate (numarul de calorii asimilate).

Cercetările clinice efectuate la University of Texas Southwestern Medical Center au implicat un sistem elaborat de hrănire a șoarecilor de laborator.

Soarecii de laborator cu regim hipocaloric care au mâncat doar în perioada normală de activitate sau hrănire au fost singurele care au slăbit, chiar dacă au avut aceeași alimentație (numar de calorii) ca alt grup de animale, hrănite în perioada normală de odihnă pentru șoareci.

„Oglindind aceste rezultate în comportamentul uman, putem spune că o dietă este eficientă doar atât timp cât caloriile sunt consumate în timpul zilei, atunci când suntem în mod normal trezi și activi”, a declarat Dr. Joseph Takahashi, conducatorul Departamentului de Neuroștiințe de la institutul Peter O'Donnell Jr. Brain din cadrul centrului UT Southwestern Medical Center și cercetător la Howard Hughes Medical Institute.
ora la care mancam influenteaza slabirea in orice dieta
Pe lângă greutate, oamenii de știință sunt de părere că momentul temporal al consumării alimentelor influențează ritmul circadian, ceea ce poate reprezenta o metoda prin care obiceiurile alimentare influențează durata de viață.

Studiul de față intenționează să găsească tocmai un răspuns la întrebarea „de ce restricția calorică prelungește durata de viață”.

Se cunoaste ca soarecii sunt animale nocturne și pentru că până acum era necesară hrănirea manuală, acest fapt constituia un impediment în realizarea unor studii cu durată de ani de zile.

În acest scop, cercetătorii au creat un sistem automatizat de hrănire, cu senzori de înaltă tehnologie, special pentru șoarecii de laborator, care sunt activi noaptea și dorm ziua.

„Acest sistem automatizat poate fi calibrat pentru studii cu durată lungă, necesare pentru a răspunde la diverse întrebări privind mecanismul prin care durata de viață a mamiferelor este prelungită și dacă restricția calorică sau orarul de alimentație este factorul care crește speranța de viață”, a mai spus Dr. Takahashi.

In concluzie prima parere desprinsa din acest studiu clinic este ca foarte important este ca perioada din zi in care mancam este un factor important pentru a asigura o pierdere in greutate eficienta.