Pareri CURIOSIN Gel pentru tratamentului rănilor si pielii. Informatii prospect.

CICASILVER spray,  parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,4; Obiectivitate comentarii 2,6; Acuratete 0,61.

1. Pareri Pozitive - 1,90

2. Pareri Negative- 0,70

3. Sentiment neutru - 2,40 (Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.)

Potrivit prospectului CURIOSIN este un gel destinat tratamentului ranilor si pielii. Are aspect transparent, este inodor si nu pateaza pielea sau îmbracamintea.

CURIOSIN contine in compozitie, în principal, hialuronat de zinc. De asemenea, contine carbomer (agent de gelifiere), sorbat de potasiu (conservant) si apa pentru preparate injectabile.

CURIOSIN Gel se prezinta în recipiente multidoza umplute cu 15 g, 30 g sau 50 g gel.
pareri gel curiosin rani si arsuri usoare

Constituentul principal al produsului CURIOSIN gel este hialuronatul de sodiu care este un constituent esential al pielii si tesutului conjunctiv, fiind responsabil de integritatea si regenerarea pielii dupa un traumatism.

Hialuronatul de zinc, fiind un complex al hialuronatului de sodiu, are avantaje suplimentare.

Curiosin gel ajuta la vindecarea pielii si la cicatrizarea rapida a ranilor. In plus, actioneaza ca o bariera mecanica si antimicrobiana, impiedicand infectarea leziunilor.

Mentine umeda si hidratata pielea afectata, fiind un adevarat pansament antimicrobian. Curiosin gel reface aspectul natural al pielii si ii grabeste vindecarea.

Curiosin gel este recomandat pemtnru ingrijirea si protejarea pielii afectate sau cu probleme si favorizarea vindecarii plagilor acute sau cronice.

Pentru utilizarea fara prescriptie medicala:
  • piele compromisa (de exemplu: iritatii cauzate de radiatii, uscaciune, descuamare)
  • rani superficiale de tipul ranilor traumatice usoare (rosaturi, laceratii, taieturi),
  • arsuri usoare (arsuri de gradul I si II)
  • forma usoara pâna la moderata de acnee vulgaris

Pentru utilizarea sub supravegherea personalului medical:
  • plagi cronice cum sunt ulcerul de gamba de diferite origini si escare
  • plagi chirurgicale (închise, intacte)/îngrijirea postoperatorie a inciziilor

Mod de utilizare CURIOSIN. Atentie, acesta este un preparat numai pentru uz extern!

Piele compromisa ori cu probleme: Curatati suprafata pielii cu apa si aplicati un strat subtire de CURIOSIN. CURIOSIN poate fi utilizat în mod repetat.

Rani traumatice usoare: Suprafata afectata trebuie curatata cu o solutie salina sau cu apa, asteptând pâna când sângerarea înceteaza, dupa care se aplica un strat subtire de aproximativ 1mm grosime de CURIOSIN  pe întreaga suprafata afectata.

Acoperirea ranii cu un pansament de protectie este optionala, putându-se lasa stratul de CURIOSIN sa se usuce pe suprafata pe care a fost aplicat sau se poate acoperi rana cu un pansament primar de tifon non-adeziv si apoi cu leucoplast. CURIOSIN poate fi utilizat în mod repetat.

Arsuri usoare: Se tine suprafata cu arsura sub jet de apa rece si se aplica CURIOSIN conform
instructiunilor de mai sus.

Plagi cronice si chirurgicale (închise, intacte) (de ex. ulcere de gamba, escare, ulceratii diabetice etc): In cazul plagilor cronice si chirurgicale (închise, intacte), se recomanda ca înainte de prima utilizare a CURIOSIN, ca si pe toata durata tratamentului cu acest produs, sa va adresati unui personal medical.

Tratamentul plagilor trebuie efectuat sub supravegherea personalului medical care va va instrui cu privire la alte elemente ale terapiei complexe determinate de afectiunea de baza (de ex. pansament compresiv, masuri de atenuare a apasarii, controlul glicemiei, controlul infectiilor).

Tratamentul plagii chirurgicale trebuie initiat când plaga este închisa si daca aceasta este intacta. Personalul medical de specialitate va efectua prelucrarea completa a plagii (daca este cazul), va curata suprafata destinata tratamentului, prin clatire atenta cu solutie salina sau apa si va astepta pâna la oprirea sângerarii. Odata ce loja plagii a fost pregatita corespunzator, se vor aplica instructiunile descrise mai sus.

În ceea ce priveste acoperirea plagii, urmati instructiunile personalului medical.

Ocazional, la începutul tratamentului, pot aparea urmatoarele simptome: roseata, senzatie usoara de întepaturi sau arsuri si dureri locale. Se recomanda consult medical de specialitate în cazul aparitiei oricarui simptom neobisnuit, sau daca se observa iritatie permanenta, roseata, inflamatie, sau se manifesta semne ale unei infectii ori daca plaga nu prezinta niciun semn de vindecare dupa câteva zile.

În unele studii clinice, au fost raportate foarte rar urmatoarele situatii: hipergranulare si necroza partiala aparute numai pe o arie foarte limitata, în loja ranii, dar nu a putut fi stabilita o relatie cauzala a acestora cu produsul CURIOSIN.

Curiosin gel 15gr (24%) Gedeon Richter are pretul de aproximativ 64 lei in Farmaciile Dona.