Pareri Fitoterapia si drenajul organismului. Plante medicinale si fructe detoxificante.

Medicii nutritionisti sunt de parere ca detoxifierea organismului este o acțiune terapeutică. 

Fiecare organism are specificul său în funcționare. De aceea este util să faci înainte o vizită la medicul specialist care va alege soluția cea mai bună, adecvată stării tale de sănătate.

In fiecare primăvară și toamnă este util să efectuăm un drenaj al organismului. Alături de alte metode terapeutice, fitoterapia ne vine în ajutor, eficiența acestei metode fiind deja bine cunoscută.

Drenajul organismului se face în două situații: cel general, în cazul unui om sănătos și cel specific, în cazul existenței unei afecțiuni.

Asadar in randurile care urmeaza vom enumera în cele ce urmează câteva dintre plantele sau fructele care ne ajută eficient în acest sens.
Pareri Fitoterapia in drenajul organismului de toxine

1. Agrisul: suc, se bea zilnic o cana timp de zece zile. Se recomanda in stari de convalescenta, remineralizare, afectiuni urinare, guta, artritism, reumatism, hipertensiune arteriala, obezitate.

Stimuleaza functia hepatica. Are efect tonic aperitiv si de reglare a digestiei.

2. Brusturele: decoct din trei-patru linguri de pulbere de radacina la un litru de apa, se bea o cana pe parcursul unei zile, zece zile la rând.

Se recomanda in situatiile de disfunctii sudoripare, furuncule, raceala, gripa, afectiuni renale, hipertensiune arteriala, diabet zaharat, eczeme.

3. Catina alba: infuzie, 500 ml se beau pe parcursul zilei. Efectul este pregnant la nivelul aparatului vascular: ateroscleroza, arterite, tromboze, anemie. Ajuta la buna functionare a sistemului imunitar, digestiv si nervos.

4. Papadia: infuzie din planta intreaga, 2-3 cani pe zi, timp de 7 zile, ajuta la eliminarea toxinelor digestive si renale.

Recomandari: adenopatii, insuficienta hepatica, icter, litiaza renala, litiaza biliara, astenie, ateroscleroza, dischinezie biliara si digestiva.

5. Fasole: teci de fasole verde, decoct, 750 ml se beau pe parcursul unei zile, timp de sapte-zece zile; mareste diureza, asigurând drenajul toxinelor.

Se recomanda in cazul litiazei renale, oliguriei, albuminuriei, cistitelor.