Pareri PANANGIN alternativa la Aspacardin. Informatii din prospect.

PANANGIN parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,5; Obiectivitate comentarii 2,5; Acuratete 0,62.

1. Pareri Pozitive - 1,80

2. Pareri Negative- 0,80

3. Sentiment neutru - 2,40

In concordanta cu informatiile din prospect, substantele active din compozitia Panangin comprimate filmate joaca un rol important în diferite procese metabolice, precum si în functionarea sistemului nervos, muscular, inima si sistemul circulator.

Acest medicament este destinat ca tratament suplimentar în anumite afectiuni cardiace cronice (insuficienta cardiaca, dupa un atac de cord - infarct miocardic) si tulburari de ritm cardiac. În plus Panangin este folosit pentru a suplimenta aportul de potasiu si magneziu.
pareri panangin inlocuitor aspacardin forum alternative generice

Ingrediente compozitie Panangin:
  • 1 comprimat filmat contine aspartat de magneziu tetrahidrat 175 mg (corespunzator la 140 mg aspartat de magneziu anhidru) 
  • aspartat de potasiu hemihidrat 166,30 mg (corespunzator la 158  mg aspartat de potasiu anhidru)
  • excipienti: nucleu: povidona K-30,  dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon de cartof; film : macrogol 6000, dioxid de titan, eudragit E, talc.

Indicatii terapeutice Panangin

Prevenirea si tratamentul deficitului de magneziu, prevenirea dezechilibrelor electrolice determinate de terapia cu diuretice de ansa si tiazidice.

Ca medicatie adjuvanta in: angina pectorala, infarct acut de miocard, status post infarct, insuficienta cardiaca, aritmii ectopice si pentru profilaxia aritmiilor digitalice.

Stari de oboseala fizica si iritabilitate neuromusculara crescuta, spasme musculare.

NU luati Panangin comprimate filmate
  • în caz de anumite tulburari de conducere cardiaca
  • în cazul tensiunii arteriale extrem de scazute, determinata de colaps circulator asociat cu incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge (soc cardiogenic)
  • în caz de insuficienta renala acuta sau cronica
  • în cazul bolii Addison (insuficienta a cortexului suprarenal)
  • daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare dintre celelalte componente ale Panangin comprimate filmate

Mod de administrare Panangin

Cu exceptia cazurilor în care medicul dumneavoastra a prescris altfel, doza uzuala este de 1 pâna la 2 comprimate filmate de trei ori pe zi.

Doza zilnica poate fi crescuta la 3 comprimate filmate de trei ori pe zi. Aciditatea gastrica poate afecta eficienta tratamentului, astfel încât se recomanda administrarea Panangin dupa masa.

Panangin se prezinta sub forma de comprimate filmate, aproape albe, usor lucioase, aproape fara miros, rotunde, convexe cu suprafata aspra pe alocuri.

Deoarece NU exista studii controlate la femeile gravide, se recomanda evitarea administrarii Panangin in timpul sarcinii.

Deasemenea nu exista date privitoare  la  excretia  produsului  in  lapte;  se  recomanda  evitarea administrarii  Panangin in  perioada alaptarii.

Pret Panangin cutie cu 50 comprimate filmate aproximativ 23 lei.