Spitalul Metropolitan Hospital din Bucuresti in INSOLVENTA.

Pe piata spitalelor private din Bucuresti, Metropolitan Hospital concureaza cu operatori privati precum Sanador, Spitalul Monza, Medicover, Regina Maria, Gral Medical si MedLife, insa se pare ca nu se anunta vremuri deloc "vesele" pentru investitia facuta de familia doctorului Sorin Oprescu.

Spitalul Metropolitan Hospital ar urma sa se închida,  potrivit unor surse din piata de servicii medicale private citate de Ziarul Financiar.

Medicable Life Hospital Bucuresti a intrat în insolventa la propria cerere dupa doar 3 ani de functionare, timpl în care a înregistrat însa pierderi în continua crestere si a adunat datorii de aproape 27 milioane lei.

Metropolitan Hospital functioneaza într-o cladire cu o suprafata de 10.000 de metri patrati si pune la dispozitie un bloc ope­rator general cu patru sali de operatie, un bloc de nastere fiziologica si un bloc operator oftalmologie.

metropolitan hospital spitalul lui oprescu in faliment

Acesta este dispus pe trei niveluri (subsol, parter si etaj 1) si are o ca­pacitate de 81 de locuri, arata datele de pe site-ul spitalului care acum este inchis.

La fel de "inchisa" este si maternitatea, una dintre cele mai importante linii de business a unitatii medicale, care din aprilie si-a incetat activitatea.

Imobilul din Calea Serban Voda nr 95-101, unde functioneaza Metropolitan Hospital  se afla în proprietatea Municipiului Bucuresti.

Înca din anul  1991, cladirea a ajuns obiectul unei afaceri imobiliare care leaga mai multe grupari de interese.

In structura actionariatul Medicable Life Hospital figureaza ca actionari o firma înregistrata în Cipru, Medicable Limited, cu 80% din actiuni, si Farmvil Media – 20%, administrator fiind Dorin-Gelu Oprescu, fratele fostului primar general al Capitalei.