ACUPUNCTURA se pare ca este eficienta in tratamentul MIGRENELOR.

Durerile de cap si migrenele pot avea diverse cauze, de la oboseala, stres, exces de tutun, cafea si alcool, dereglari hormonale, afectiuni biliare, pâna la afectiuni neurologice, spondiloza cervicala.

De multe ori, migrenele pot avea mai multe cauze concomitente si daca unele dintre ele ramân neidentificate, durerile persista.

Astfel, unii pacienti, dupa ce urmeaza o serie de investigatii si tratamente, constata ca durerile de cap sau migrenele sunt in continuare prezente si apeleaza la unele forme de terapii alternative.

Specialistii sunt de parere ca una dintre cele mai eficiente in cazul durerilor cronice este acupunctura.

Acupunctura este o terapie antica de vindecare ce a aparut acum sute de ani, fiind parte a medicinii traditionale chineze.
acupunctura tratarea migrenelor pareri pozitive

Scopul acupuncturii este acela de a restabili echilibrul dintre energia universala Qi din organism prin aplicarea (nedureroasa) a unor ace fine in puncte strategice (energetice) ale corpului.

Qi este formata din energiile Yin si Yang, iar aceste doua forte opuse, dar complementare, trebuie sa fie echilibrate, altfel pot aparea diferite afectiuni.

Acupunctura elimina blocajele raspunzatoare de migrene si dureri de cap si elibereaza circuitele energetice.

De câte sedinte este nevoie de acupunctura este necesar pentru un rezultat eficient?

Durata si frecventa sedintelor de acupunctura difera de la caz la caz, dar in medie, este nevoie de cel putin zece sedinte consecutive pentru a aparea efectele benefice.

Acupunctura nu este dureroasa, senzatia resimtita este aceea a unor mici intepaturi de tantari.

Avantajele acestei terapii est ca acupunctura nu are contraindicatii si nici limita de vârsta!

Si femeile insarcinate pot urma un astfel de tratament, mai ales daca sufera de migrene pe parcursul sarcinii.

In cazul existentei unor rani deschise, a unor vânatai sau probleme dermatologice, nu se inteapa
direct zona afectata, ci se stimuleaza indirect punctul blocat prin stimularea altora aflati in imediata apropiere si in legatura cu acesta.