ALERGIA la alune tratament posibil cu probiotice Lactobacillus rhamnosus.

O veste buna pentru persoanele care sufera de alergie la alune. Alergia la alune este, de fapt, o denumire generica pentru sensibilitatea fata de mai multe tipuri de seminte ce se inscriu in aceeasi categorie alimentara cum ar fi: nucile, nucile braziliene, alunele de padure, nucile pecan etc.

Acum insa o cercetare efectuata Institutul Murdoch pentru Cercetari Pediatrice din Melbourne, Australia arata ca alergia la alune ar putea fi tinuta sub control.

În cadrul studiilor clinice efectuate copiilor care sufereau de alergie la arahide li s-au administrat zilnic probiotice (Lactobacillus rhamnosus) si doze mici de proteine din arahide pe o perioada de 18 luni. În urma acestor teste, 80% dintre acesti copii au putut tolera consumul de arahide.

Cercetarea publicata în revista medicala britanica ''The Lancet'' confirma faptul ca 70% dintre copiii inclusi în programul de testare pot consuma în continuare arahide fara a prezenta reactii adverse.
tratament nou cu probiotice alergie la alune

Acest lucru sugereaza, de asemenea, ca posibilitatea unei toleran?e este un obiectiv realizabil în tratamentul alergiilor alimentare.

Probioticul Lactobacillus rhamnosus actioneaza asupra sistemului imunitar pentru ca acesta sa genereze un raspuns protector, sau o toleranta, în locul unei reactii alergice.

Alergia la alune poate avea cateva simptome severe, inclusiv cele gastrointestinale, de piele, si respiratorii.

Aceste simptome apar mai des decat in cazul altor alergii, si chiar si un contact minim determina aceste simptome.

In cazuri severe, cei afectati pot avea soc anafilactic, o reactie extrem de periculoasa la consumul de alune.

Ca reactie alergica, socul anafilactic rezulta in eliberarea de histamine care cauzeaza umflare, atac de inima, dificultati respiratorii, si uneori deces.

Si nu in ultimul rand, trebuie avuta o mare atentie la faptul ca unele uleiuri de masaj si hidratare pot contine formule obtinute prin presare la rece sau prin alte tehnologii din arahide si alune.

Acestea uleiuri trebuie evitate la pacientii cu alergie alimentara, chiar cu o forma usoara sau moderata - faptul ca o suprafata mare de piele vine in contact cu alergenul, care astfel se absoarbe si trece in circulatie, poate transforma o forma usoara sau moderata de alergie intr-una foarte severa.