Alternativa la TRILEPTAL 300 mg, Oxcarbazepina generic. Medicament esential pentru epilepsie retras de producator.

TRILEPTAL 300 mg este unul din medicamentele esentiale in tratamentul pacientilor diagnosticati cu epilepsie.

Insa acesti pacienti au parte de vesti proaste. Pentru medicamentul Trileptal 300 mg, detinatorul autorizatiei de punere pe piata, compania Novartis Pharma GMBH, a notificat Agentia Nationala a Medicamentului, în luna septembrie 2017, referitor la încetarea comercializarii medicamentului în Romania.

Cum era de asteptat, Trileptal a fost retras de pe piata din motive comerciale. Pretul cel mai mic din Europa i-a facut pe cei de la Novartis Pharma GMBH sa notifice retragerea acestui medicament din România, pentru ca nu se mai justifica din punct de vedere financiar.

TRILEPTAL este un medicament a carui substanta activa este Oxcarbazepina.

Pe plan international exista si alti producatori care produc medicamente generice pe baza de Oxcarbazepina (lista o gasiti mai jos). Avantajul genericelor este ca au pretul mai mic dar aceeasi substanta activa ca si medicamentul original.

Un medicament generic este un medicament care contine exact același ingredient activ ca și medicamentul original și produce același efect terapeutic.

Reprezinta același lucru în dozare, siguranță, putere, calitate, modul în care funcționează, modul în care este administrat și modul în care trebuie folosit. Medicamentele generice nu trebuie să conțină aceleași ingrediente inactive ca și produsele originale.

Medicamentele antiepileptice, cum este si Trileptal (Oxcarbazepina), reprezinta tratamentul standard pentru epilepsie.

Lista producatori medicamente alternativa la TRILEPTAL.

1. ANI PHARMS INC
150MG [AB], 300MG [AB], 600MG [AB]

2. APOTEX INC
150MG [AB], 300MG [AB], 600MG [AB]

3. BRECKENRIDGE PHARM
150MG [AB], 300MG [AB], 600MG [AB]

4. GLENMARK PHARMS LTD
150MG [AB], 300MG [AB], 600MG [AB]

5. JUBILANT CADISTA
150MG [AB], 300MG [AB], 600MG [AB]

6. SUN PHARM INDS
150MG [AB], 300MG [AB], 600MG [AB]

7. ARO
150MG [AB], 300MG [AB], 600MG [AB]

8. CIPLA Inc - OXCARB 150mg, 300mg, 600mg[AB]

Este evident ca daca Novartis Pharma GMBH a retras de pe piata romaneasca TRILEPTAL 300 mg, din cauza profitului in scadere, cu greu ne putem gandi ca unul din producatorii de generice alternativa la TRILEPTAL 300 mg vor intra pe piata romaneasca.

Insa cum speranta moare ultima... poate cei de la CIPLA vor aduce OXCARB in Romania.

Cipla Inc sunt cei care vand (inca!) in farmaciile romanesti, printre altele, Ibuprofen alternativa la mai putin de jumatate de pret fata de Nurofen-ul original.