CUM ITI DAI SEAMA CA AI MENINGITA SI CE TREBUIE SA FACI LA PRIMELE SIMPTOME.

Este bine sa stiti care sunt cele mai comune simptome ale meningitei care se italnesc la copii, adulti si varstnici. Si nu uitati! ADRESATI-VA INTOTDEAUNA MEDICULUI DUMNEAVOASTRA.

Nu incercati automedicatia pentru ca este foarte posibil sa gresiti grav. Asadar, sa vedem care sunt cele mai raspandite simptome ale meningitei si cum se manifesta ele.

Cele mai comune simptome ale meningitei in randul adolescentilor si adultilor tineri sunt: o întepatura si o durere a gatului, mai ales cand încearca sa isi duca barbia la piept, febra, durere de cap, voma, stare de somnolenta sau crize.

Insa este de retinut ca deseori copiii, adultii în varsta si persoanele cu probleme medicale se pot confrunta cu alte probleme.

Astfel, bebelusii vor fi morocanosi si vor refuza sa manance, vor plânge cand vor fi tinuti în brate, iar în unele cazuri, pot avea iritatii pe piele.
pareri simptome meningita la copii si adulti

La copii, simptomele meningitei pot fi confundate foarte usor cu simptomele unei raceli, pot tusi si pot avea probleme de respiratie. Adultii în varsta si oamenii cu probleme de sanatate pot avea doar o usoara durere de cap si febra.

Simptomele mai putin raspandite ale meningitei presupun durere si slabiciune musculara, senzatii ciudate, precum furnicaturi, sensibilitate a ochilor si intoleranta la lumina puternica sau iritatii pe piele.

Simptomele meningitei bacteriene sunt intense de la început si dureaza între 2 si 3 saptamâni.

Daca nu sunt tratati la timp, pacientii cu meningita bacteriana pot muri.

Simptomele meningitei virale apar brusc si se dezvolta gradual, timp de cateva zile.

Meningita virala nu pune viata pacientului în pericol, acesta putand fi tratat amublatoriu, acasa.

Dupa doua saptamâni de medicatie, bolnavul de meningita virala se poate simti mai bine.

Aceste au fost cateva informatii despre simptomele comune ale meningitei de care trebuie sa tineti seama. Si nu uitati.

Apelati cu incredere la medicul dumneavoastra. El poate face diferenta dintre viata si moarte.