Herbal Ranitidin 75 mg pareri tratament ulcer peptic. Rezumat prospect.

Herbal Ranitidin Helcor, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,4; Obiectivitate comentarii 2,6; Acuratete 0,61.

1. Pareri Pozitive - 1,80

2. Pareri Negative- 0,70

3. Sentiment neutru - 2,50 


Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.

Conform prospectului Ranitidin Helcor se foloseste in tratamentul simptomatic al manifestarilor determinate de prezenta acidului in esofag (esofagita de reflux) si al altor afectiuni ce pot determina durere sau disconfort/ fenomen cunoscut ca "indigestie"/ "dispepsie" sau "arsuri la stomac".

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o afectiune digestiva cronica în care acidul (si uneori si bila) din stomac ajunge (reflueaza) în esofag (tubul care leaga faringele de stomac), iritand mucoasa
Herbal Ranitidin 75-mg pareri forumuri
esofagiana si cauzând simptome precum arsuri, eructatii (ragaieli), regurgitatii, durere în piept.

Compozitie Herbal Ranitidin: 1 comprimat filmat contine ranitidina 75 mg sub forma de clorhidrat de ranitidina 84 mg/ excipienti q.s.

Posibilitatea malignitatii leziunii trebuie sa fie exclusa inainte de inceperea tratamentului cu Herbal Ranitidin la pacientii cu ulcer gastric (in special in caz de dispepsie/ la pacientii de varsta medie sau peste si cu simptomatologie nou aparuta sau modificata recent) deoarece tratamentul cu ranitidina poate masca simptomatologia carcinomului gastric.

De aceea/ se recomanda ca in cazul ulcerului gastric/ inainte de utilizarea medicamentului/ pacientul sa se adreseze medicului.

Ranitidina este excretata la nivel renal si ca urmare/ concentratia plasmatica a acesteia este crescuta la pacientii cu insuficienta renala.

S-a raportat rar ca ranitidina poate precipita o criza de porfirie. De aceea/ se recomanda evitarea administrarii de ranitidina la pacientii cu antecedente de porfirie acuta.

Doze si mod de administrare Herbal Ranitidin 75 mg

Adulti si adolescenti peste 16 ani
Doza recomandata este de 75 mg ranitidina (un comprimat filmat Ranitidin Helcor 75 mg) cat mai repede dupa aparitia simptomelor.

Daca acestea persista mai mult de o ora sau reapar/ se mai poate administra un comprimat filmat. A nu se administra mai mult de 2 comprimate filmate Ranitidin Helcor 75 mg in 24 ore. A nu se continua tratamentul mai mult de 6 zile fara recomandarea medicului.

Insuficienta renala
La pacientii diagnosticati cu insuficienta renala severa (clearance al creatininei sub 50 ml/min) se produce acumularea ranitidinei/ cu cresterea concentratiei plasmatice. Se recomanda ca doza zilnica sa nu depaseasca 150 mg ranitidina.

Herbal Ranitidin 75 mg nu este recomandat la copii cu varsta sub 16 ani.

Principalele reactii adverse ale Herbal Ranitid sunt:
  • Respiratie grea/ suieratoare sau o apasare in piept.
  • Umflarea pleoapelor/ a fetei/ a buzelor sau a limbii.
  • Eruptii trecatoare pe piele ("urticarie").
  • Febra de cauza necunoscuta.
  • Ameteli/ mai ales cand stati in picioare.

Pret cutie cu 10 comprimate Herbal Ranitidin aproximativ 8 lei in functie de farmacie.