Pareri PANSELUTA SALBATICA extract benefic in psoriazis si astm. Rezumat prospect.

Extract Panseluta Salbatica, parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate - Subiectivitate opinii 2,6; Obiectivitate comentarii 2,4; Acuratete 0,52.

1. Pareri Pozitive - 1,70

2. Pareri Negative- 0,80

3. Sentiment neutru - 2,50 


Aceste informatii nu trebuie considerate ca fiind dovezi clinice.

Potrivit informatiilor din prospect, extractul de panseluta salbatica contribuie la menținerea sănătății pielii, susține buna funcționare a aparatului respirator si contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar.

Mai mult chiar, s-a dovedit ca extractul de panseluta salbatica contribuie la menținerea în limite normale a cantității de uree, bilirubină și creatinină din sânge si susține funcționarea normală a sistemului articular.
panseluta salbatica extract forum pareri

Extractul uscat este cea mai puternică formă de administare a panselutei salbatice, fiind obţinut prin evaporarea şi prin concentrarea tincturii din părți aeriene. 

Acest extract uscat este o forma farmaceutica foarte bogata în principii active şi, este rapid asimilat de către organism, fiind forma de administrare cu care s-au obţinut, de departe, cele rezultate terapeutice cele mai bune.

Ingrediente compozitie Panseluta Salbatica per 1 capsula:
  • Panseluta-salbatica/ Trei-frati-patati (Viola tricolor), parti aeriene, extract hidroalcoolic 5:1 (maltodextrina): 175 mg; 
  • Panseluta-salbatica/ Trei-frati-patati (Viola tricolor), parti aeriene, pulbere BIO: 175 mg; capsula vegetala.

Mod de administrare extract de panseluta salbatica in functie de afectiuni:

1. Psoriazis – se urmează același tratament cu panseluță sălbatică de la colagenoze. Extern, se aplică zeolit micronizat (cu dimensiuni ale particulelor sub 30 de microni), care poate fi înglobat în orice unguent luat din comerț. Cel mai eficient este zeolitul sicilic.

2. Alergia (cutanată, respiratorie etc.) – se țin cure de 90 de zile, urmate de 15-21 de zile de pauză, cu panseluță sălbatică. 

În perioadele delicate (polenizare, stres intens, expunere la praf etc.), pe lângă cura cu panseluță sălbatică se va recurge și la administrarea de vitamina C, dar numai din surse naturale, verificate (atenție la formele de sinteză deghizate).

3. Astmul, bronșita astmatiformă – sunt eficient combatute de curele succesive cu panseluță sălbatică, sub formă de extract uscat sau pulbere. Curele durează o perioada de 60-90 de zile, fiind urmate de 15-21 de zile de pauză, după care administrarea se poate relua. 

În afara curei cu panselulță sălbatică, este indicat sa se urmeaze o alimentație care sa includa multe crudități, dar nu hipocalorică sau exclusiv vegetariană (adică fără ouă și lactate). Interdicție la lactate au doar persoanele alergice la cazeina din lapte.

4. Colagenozele (lupusul eritematos diseminat, dermatomiozita, sclerodermia difuză progresivă, periartrita nodoasă etc.) – sunt tratate pe termen indelungat cu ajutorul curelor cu panseluță sălbatică. Pe an, se țin trei cure, a câte 90 de zile fiecare, timp în care se iau 1,2 grame extract uscat.

Suplimentar, se administrează siliciu din surse vegetale (coada calului, urzică), pentru refacerea țesutului colagenos și reglarea reacției sistemului imunitar.

5. Atopia (dermatita atopică) – se ține o cură cu panseluță sălbatică de 2-3 luni. De regulă, cea mai bună perioadă pentru această cură este în ultimele două luni de toamnă – începutul iernii, când organismul este cel mai sensibil. 

Extern, se aplică pe piele ulei de măsline sau de argan, creme cu mușețel sau tătăneasă.

ANTETIONARI! Administrarea de extract de panseluta salbatica poate interactiona cu diuretice si antiasmatice, atunci cand este concomitenta.

Panseluta salbatica este total contraindicat femeilor insarcinate.

Pretul unei cutii cu 60 capsule de extract de panseluta salbatica este de aproximativ 32 lei.