Sfaturi pentru protectia ochilor in fata soarelui vara si iarna.

Daca vreti sa aveti ochi frumosi si sanatosi, incercati sa respectati cele cateva sugestii pe care le-am descris mai jos, atat vara cat si iarna. Si nu asteptati sa aveti probleme de vedere pentru ajunge obligati sa mergeti la oftalmolog

1. Intereseaza-te care este nivelul de protectie UV al ochelarilor de soare. Nu confunda nuantele inchise ale anumitor ochelari de soare cu gradul de filtrare a razelor UV.

2. Pentru a-ti proteja cât mai bine ochii impotriva razelor nocive UV, asociaza-le ochelarilor si o palarie sau o sapca.

Nu uita faptul ca ochelarii trebuie sa-ti ofere protectie de razele ultraviolete, iar pe eticheta trebuie sa scrie UV 400 sau 100% UV, pentru o protectie totala.

3. Evita sa stai afara intre orele 11 si 16, perioada in care razele solare sunt nocive si iti pot afecta vederea.

4. Daca porti ochelari de vedere, roaga-l pe medicul oftalmolog sa te ajute si la alegerea ochelarilor de soare.
Sfaturi protectia ochilor in fata soarelui vara si iarna

5. Lentilele maro sunt ideale pentru persoanele care au probleme de vedere. Ofera mai multa protectie si fi ltreaza foarte mult razele UV.

6. Când iti alegi ochelarii pentru condus, asigura-te ca sunt inclusi in categoria de fi ltru cuprinsa intre 0 si 3.

7. Nu purta ochelari cu lentilele zgâriate. Lentilele zgâriate imprastie lumina solara si determina incordarea ochiului pentru a vedea clar prin aria zgâriata.

8. Ai grija de ochelarii tai si curata-i fi e cu apa si cu sapun, fi e cu un curatator special si sterge-i cu servetele neabrazive, special destinate curatarii lentilelor.

9. Mergi la medic in mod regulat pentru control oftalmologic. La vârsta de trei ani este indicat controlul oftalmologic la copii.

10. Si copiii mici au nevoie de ochelari de soare cu fi ltru de protectie UV.