Accidentul Vascular Cerebral Solutii Moderne de Tratament.


În accidentul vascular cerebral (AVC), există două mari provocari: timpul – care înseamnă, la propriu, mai mult creier salvat! – şi accesul la un serviciu de urgenţă performant.

Este, asadar, esențial să știm cum se manifestă un accident vascular cerebral şi să reacţionăm în cel mai scurt timp cu putinţă, şi să putem ajunge într-o unitate medicală în care să fim trataţi conform ultimelor standarde instituite în ghidurile internaţionale de practică medicală.

Accidentul vascular cerebral (prescurtat AVC) este una dintre problemele de sănătate cel mai de temut cu care se poate confrunta o persoană, pentru că poate duce la invaliditate sau chiar la deces.

Deci ca urmare a stilului de viață modern, tot mai multe persoane și tot mai tinere sunt afectate de acest tip de problemă. 

Accidentul vascular cerebral (AVC) reprezintă una dintre marile provocări pentru sănătatea publică în secolul al XXI-lea: ocupă locul al doilea în mortalitatea generală, după boala cardiacă ischemică, și al treilea în dizabilitate, în toate țările dezvoltate, inclusiv în România.
pareri tratamente moderne accident vascular cerebral

Din nefericire, AVC se remarcă în rândul din ce în ce mai multor persoane tinere care au un stil de viaţă haotic, asupra cărora îşi pune amprenta stresul de la locul de muncă.

Deşi AVC este considerat frecvent o afecțiune a persoanelor vârstnice, o treime din accidente apar la persoanele sub 65 de ani.

Un accident vascular cerebral apare atunci când, dintr-un motiv sau altul, circulația sangvină de la nivelul creierului este perturbată.

Există două tipuri de accidente vasculare cerebrale: AVC ischemice (în circa 85% din cazuri) și AVC hemoragice (în circa 15% din cazuri).

Măsurile terapeutice diferă în funcție de natura accidentului vascular cerebral – ischemic sau hemoragic – și de particularitățile medicale ale fiecărei persoane afectate.

Tratamentul trebuie să se efectueze în unități de urgență neurovasculară, sub supraveghere medicală atentă în primele 72 de ore după accidentul vascular cerebral.

Tratamentul accidentelor vasculare cerebrale ischemice comportă două tipuri de atitudini terapeutice: cel de fază acută (de urgență) și cel de prevenție.

În cazul unui AVC ischemic acut, dacă persoana afectată ajunge la spital în primele trei ore de la debutul accidentului, procedura clasică constă în efectuarea unei brinolize (tromboliză), care favorizează reperfuzia precoce, limitează aria infarctului, determină o recuperare mai rapidă a deficitelor neurologice și scurtează perioada de spitalizare.

Pacienții selectați pentru tromboliză au cu 30% mai multe șanse să aibă deficit minim sau să nu aibă deficit la 3 luni după accident.

Un accident vascular cerebral hemoragic poate apărea prin ruperea unui vas de sânge ce prezintă o anomalie vasculară (respectiv, un anevrism cerebral sau o malformație arteriovenoasă cerebrală).

Prin metoda endovasculară, numită embolizare, se face o înțepătură la nivelul plicii inghinale, în artera femurală, și se navighează cu microcatetere și cu alte dispozitive endovasculare până la nivelul vaselor intracraniene și, apoi, țintit, până la nivelul anevrismului sau al malformației vasculare.

Ajunși acolo, se "plombeaza” zona slabă a vasului care a sângerat, fără să se atinga țesutul cerebral. Este imperios necesar să tratăm această anomalie chiar dacă sângerarea s-a oprit, riscul unei resângerări fiind extrem de ridicat.

Persoanele care au suferit un accident vascular cerebral se confruntă cu sentimente de frustrare, de furie, de tristețe, anxietate, teamă și lipsă de speranță, putând deveni deprimate dacă nu primesc ajutor specializat și susținerea morală a celor apropiați.

Depresia poate fi urmarea unor combinații de factori: instalarea bruscă a accidentului vascular, leziunea organică, factorii sociali și familiali. Or, stările depresive pot încetini sau întrerupe procesul de recuperare.

De aceea, medicamentele antidepresive, ce interacționează cu substanțele chimice din creier (neurotransmițători), pentru a îmbunătăți starea de spirit, sunt utile în recuperarea persoanei.

Tratamentul medicamentos poate fi combinat cu psihoterapie furnizată de către un psiholog, psihiatru, consilier sau asistent social. 

Pentru a profita de toate PROMOTIILE la produsele NATURISTE oferite de VEGIS, intrati aici.
Comentarii